• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Gaziantepliler Miraç Kandili`ni camilerde ihya etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Miraç Kandili dolayısıyla Türkiye genelinde olduğu gibi Gaziantep`te de binlerce vatandaş camilere akın etti. Miraç Kandilini idrak etmek isteyen vatandaşlar, Ulu Cami başta olmak üzere kentte bulunan tarihi camileri doldurarak, geceyi namaz ve dualarla ihya ettiler.

Peygamberimiz Hz Muhammed`in (sav) Allah`ın huzuruna yükseldiği gece olarak bilinen Miraç Kandili, Gaziantep`te ilahiler, salâvatlar ve dualar eşliğinde ve büyük bir coşkuyla ihya edilirken, eller ümmetin vahdeti için açıldı.

Gaziantep İl Müftülüğünce Ulu Camii`nde kandil özel programı düzenlendi. Programda gecenin önemi ile ilgili vaazlar verildi. Mevlid-i Şerif, ilahi ve salavatların okunduğu gecede, vatandaşlar da bu geceyi fırsat bilerek namaz kılarak dua ettiler.

Ellerin dua için açıldığı bu gecede, kadın-erkek, genç-yaşlı ve çocuk demeden camileri dolduran vatandaşlar duydukları mutluluğu dile getirdi. Aileleriyle birlikte camiye gelen çocuklar ise renkli görüntüler oluşturdu.

Geceyi Ulu Camii'nde ihya eden vatandaşlar, bu gece ve buna benzer gecelerin Müslümanlar için bir fırsat olduğunu söylediler.

Okunan Mevlid-i Şerif ve seslendirilen ilahilerin ardından eller dualar için açıldı ve yapılan dualara hep bir ağızdan “amin” denildi.

Gecenin sonunda ise çeşitli ikramlarda bulunuldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA) 








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir