• DOLAR 32.574
  • EURO 34.987
  • ALTIN 2457.695
  • ...
"Kutlu Doğum etkinlikleri kardeşliğe ve ümmet olmaya vesile oluyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformuna üye derneklerden Köy, Mezra ve Beldelerle Dayanışma Derneği (Köy-Der) tarafından Batman'ın Beşiri ilçesine bağlı Ayrancı (Dêraqira) köyünde düzenlenen "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temalı Kutlu Doğum etkinliğinin ardından katılımcılar İLKHA'ya duygu ve düşüncelerini paylaştılar.

Kutlu doğum etkinliklerinde daha güzel bir etkinlik olmadığını dile getiren Gülten Akdaş, "Keşke nisan ayının 30 gününde de kutlu doğum etkinliği olsaydı. Çok güzel çalışmalar yapılıyor. Her yıl biraz daha güzellikler artıyor. Çevre köy sakinleri de köyümüzdeki etkinliğe geliyorlar. Her yıl etkinliklerin olması bizim tek isteğimizdir. Tüm Müslümanların bu etkinliklerden istifade etmelerini istiyoruz." dedi.

Köy sakinlerinden Sebahat Akdaş da "Herkes hoş gelmiş. Başımız gözümüz üzerine gelmiş. Kutlu doğum etkinliği bizi çok mutlu ediyor. Her yıl kesintisiz bir şekilde devam etmesini de istiyoruz. Nisan ayını o kadar seviyoruz ki nisan ayının gelmesini dört gözle bekliyoruz. Bu etkinlik Allah ve Peygamber rızası için yapılmaktadır. Etkinliği tertipleyenlerden çok memnunuz. Allah hayırlarını çoğaltsın. Bu etkinlikler Müslümanların kuvvete ve cesarete vesile olsun. Allah Köy-Der ekibinden razı olsun. Hz. Muhammed'in ümmeti hepsi bu davaya gönül versin inşallah. Dünyadaki kargaşaların bitmesin umuduyla. " ifadelerini kullandı.

Yapılan etkinlikleri vahdet ve kardeşliğe vesile olduğunu belirten Mehmet Nezir Sevim ise şunları söyledi: "Yapılan Kutlu Doğum etkinlikleri kardeşliğe ve ümmet olmaya vesile oluyor. Ayrancı köyünde etkinliğimizi sürekli yapıyoruz. Umudumuz tüm köylerde bu tür etkinliklerin yapılmasıdır. Bizler çok memnunuz."

Köyün gençlerinde İslam Akdaş, "Allah İslam ümmetini çoğaltsın. Allah sizlerden razı olsun. Hak ve adalet rehberi Hz. Muhammed (sav) temalı kutlu doğum etkinlikleri oluyor. Rabbim gerçek hak ve adaleti tüm dünyada yaygınlaştırsın. Yusufilerin de özgürlüklerine vesile olsun." şeklinde dua etti.

Son olarak Çevrimova (Barisil) köyünden etkinliğe katılan 80 yaşındaki Hacı Başe Doğru, şunları kaydetti: "Bu etkinlikler nasılda yapılsa çok güzel oluyor. Bu etkinlikle içim rahatlandı. Hasta olduğum halde geldim. Kutlu Doğum etkinlikleri olunca iyileşiyorum. Beni hangi Kutlu Doğum etkinliğe götürseler giderim. Ölümüme kadar da bu etkinliklere gideceğim. Allah yolundan gideceğim. Eskiden bu tür etkinlikler yoktu." (M. Fatih Akgül-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir