• DOLAR 32.34
  • EURO 34.879
  • ALTIN 2393.529
  • ...
Yatalak Olan Yaşlı Adam Zorla Mahkemeye Getirilecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ADANA- Sabancı Merkez Camii önünde seyyar tezgâhında simit ve şalgam satarak geçimini sağlarken başka bir simitçinin yer tartışması sonrası demir çubukla darp ederek ağır yaraladığı Abdullah Uçar (55) isimli yaşlı adam, 6 aydır yatağa mahkûm yaşıyor. Başına aldığı darbelerden dolayı akli birçok fonksiyonunu kaybeden ve konuşamayacak durumda olan Uçar`ın hayati tehlikesi ise hala devam ediyor.
 
Aralarında çıkan tartışma sonrası yaşlı adama taş ve demir çubukla vurarak ağır yaralanmasına sebep olduğu iddia edilen Mehmet Fasih Tunç (25) isimli şahsın ilk mahkemede serbest bırakılmasına karşın konuşamayacak durumda ve yatalak olan Uçar için `zorla mahkemeye getirilmesi` yönünde karar çıkması Uçar ailesi tarafından tepkiyle karşılandı.
 
Konuyla ilgili görüştüğümüz Abdullah Uçar`ın oğlu Rıdvan Uçar, olayı şu şekilde anlattı: "Babam, merkez cami önünde seyyar tezgâhında simit satarken Mehmet Fasih Tunç isimli başka bir simitçi yanına gelerek `sen burada durma ben burada duracağım` diyerek babamı oradan kovmak istiyor. Benim babam yıllardır orada simit sattığından gitmek istemiyor. Bunun üzerine bu genç önce taş sonrada eline aldığı demirle babama vuruyor. Babam bu saldırı sonrası ağır yaralı bir şekilde ambulansla hastaneye kaldırıldı. Şahıs ise olay yerinden kaçtı. Daha sonra ise polis tarafından yakalandı ve çıkartıldığı mahkemece tutuklandı." dedi.
 
Babasının aldığı bu darbelerden dolayı 6 aydır yatalak yaşadığını belirten Rıdvan Uçar; "Tüm doktor raporlarında babamın hayati tehlikesinin sürdüğü belirtilmektedir. Buna rağmen söz konusu şahıs ilk mahkemede serbest bırakılmıştır. Bu şahsın verdiği ifadeler çok çelişkilidir. Bir ifadesinde demir çubukla başına vurdum derken diğerinde başka bir şey söylüyor. İfadelerinde babama vurduğunu kabul eden bu şahsı kısa sürede serbest bırakan mahkeme heyeti son olarak da babamın bunca raporuna rağmen kendisinin zorla mahkemeye getirilmesi yönünde karar veriyor. Bu tam bir skandaldır." dedi.
 
Babalarına saldıran şahsın tekrar tutuklanmasını isteyen Rıdvan Uçar, "Söz konusu saldırının basit suç olarak değerlendirildiğinden Asliye Ceza Mahkemesinde görülüyor. Biz bu duruşmanın Ağır Ceza Mahkemesinde görülmesini istiyoruz. Saldırgana gereken cezanın verilmesini istiyoruz."dedi.
 
Ayhan Kaya - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir