• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Cennetin yolu sevgiden ve merhametten geçer"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'in Şahinbey İlçe Belediyesi tarafından "Kutlu Doğum Özel" programı düzenlendi.

Şahinbey Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen programa İl Müftüsü Ahmet Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, kurum müdürleri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Salonun girişinde katılımcılara gül suyu ve lokum ikram edildi. Etkinlik alanına Hz. Muhammed'i konu alan ayet ve hadisler asıldı.

Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda semazen ve mehteran takımının gösterimi yapılırken, ses sanatçıları tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi. Katılımcıların da zaman zaman sanatçılara eşlik ettikleri gözlendi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden İl Müftüsü Çelik, Hz. Muhammed'in birinci hedefinin yaşadığı toplumda güveni temin etmek olduğuna dikkat çekti.

Hz. Peygamber'in hayatı boyunca samimi olarak yaşadığını belirten Çelik, "O, Allah'ın bütün yarattıklarına çok merhametli ve şefkatli davranmıştır. Zulüm onun hayatında ve lügatinde yoktur. O bir yolculukta henüz yeni yuva kurmuş bir kuşu ürkütmemek için ordusunun yolunu değiştirmiş bir peygamberdir. Yine yeni doğum yapmış bir köpeği rahatsız etmemek için koskoca ordusunun yolunu değiştirmiş bir peygamberdir. O gerçekten merhamet ve sevgi peygamberidir. 'Birbirinizi sevmedikçe imanınız olgun bir iman olmaz. Olgun bir imana sahip olmadan da cennete giremezsiniz.' diyerek cennetin yolunu insanların kalbinden geçirmiştir. Cennetin yolu sevgiden ve merhametten geçer. O, hepimizi birbirimize emanet etmiştir. Hepimiz birbirimizin emanetiyiz." dedi.

"Peygamber Efendimizin birinci hedefi yaşadığımız toplumda güveni temin etmektir"

Diyanet İşleri Başkanlığının, Kutlu Doğum Haftası için bu yılki ana temayı "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olarak belirlediğini ifade eden Çelik, sözlerini şöyle tamamladı: "Ailemizden çevreye doğru bakalım. Ailemiz, sokağımız, apartmanımız, mahallemiz, şehrimiz, ülkemiz, İslam coğrafyası ve dünya ne kadar güvendedir? Hz Peygamber, bunu özlü bir şekilde şöyle tarif ediyor: Mümin kendisine güvenilen insandır. Peygamber Efendimizin birinci hedefi yaşadığımız toplumda güveni temin etmektir. Neyin güveni? İnancın, dinin, neslin, mal ve mülkün, ırzımızın, iffetimizin, onur ve şerefimizin, aklımızın, kalbimizin ve gönlümüzün güven içerisinde olmasını. İslam'ın bütün gayesi ise bu güvenliği temin etmektir. Bu güvenlik sevgiden, saygıdan, emin olmaktan, cömertlikten, mütevazi olmaktan ve birbirimizin hak ve hukukuna riayet etmekten geçer."

Daha sonra kürsüye çıkan Şahinbey Belediye Başkanı Tahmazoğlu ise böylesi bir günde Hz Muhammed'in hayatını daha iyi anlamak için bir araya geldiklerini, onu anmak ve anlamak için bu etkinliği düzenlediklerini belirtti.

Tahmazoğlu, "Allah Peygamber Efendimize ittiba etmeyi bize emrediyor. 'Allah'a muhabbetiniz varsa peygambere ittiba edin. Eğer peygambere ittiba edilmezse Allah'a muhabbetiniz yoktur.' diyor. Yani peygambere ittiba etmeyi Allah'ı sevmenin şartı olarak koşuyor. Peki, Peygamber Efendimize ittiba etmek ve onun sünnetini yaşamak zor mu? Hayır. Bir insan peygambere ittiba ederek ve onun sünnetine uyarak 24 saatini ibadet hükmüne getirebilir. Yani onun yaşadığı gibi yaşayarak." şeklinde konuştu.

Program, seslendirilen şiirlerle devam ederken, kimi katılımcıların şiir okunduğu esnada gözyaşlarına hâkim olamadıkları gözlendi.

Programın sonunda katılımcılara Hz. Muhammed'in hayatını anlatan kitap dağıtıldı. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)




















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir