• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Fırat bölgesinde turizme yönelik yeni çalışmalar başlattık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin, Yavuzeli ilçesindeki Rumkale ve aşağı Fırat bölgesinde turizme yönelik yeni çalışmalar başlattıklarını ve bu bölgede yeni bir turizm hamlesi yapmak istediklerini söyledi.

Su turizminde yeni bir hamlenin başlaması için Fırat Nehri ile Belkıs Barajı üzerinde yer alan köyler için yol ve asfalt çalışmasını sürdüren Büyükşehir Belediyesi, dağ köylerini yeni yollar ile birbirine bağlıyor.

Gaziantep`e gelen turistlerin Rumkale, Merzimen Çayı, Belkıs Barajı, Fırat Nehri ve Halfeti üzerinde tekne turu yapabilmeleri için ulaşımı daha kolay hale getirmek istediklerini belirten Şahin, dağların eteklerinden yeni yollar açtıklarını belirtti.

Şahin, “Rumkale`nin turizme kazandırılması, Gaziantep`e gelen yerli ile yabancı turistlerin bu bölgeye daha rahat gidebilmeleri için bir takım çalışmalar sürüyor. Bu bağlamda da Beğendik Mahallesi`nde (köyünde) 100 dönümlük mesire alanı oluşturulması planlanıyor.”dedi.

Vadide bulunan köylerin arasından geçen Merzimen Çayı üzerinde bir köprü kurarak köylülerin ve buraya gelen turistleri Nizip`e ulaşmasını da planladıklarını belirten Şahin, Büyükşehir Belediyesinin  Rumkale ve Aşağı Fırat`ı yeniden canlandırarak turizm sektörüne kazandırmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi. (İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir