• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...
Resmi sonuçlardan sonra kurucu başkanımızı partiye davet edeceğiz
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, Grup Toplantısında yaptığı konuşmada, 'Resmi sonuçların ilan edilmesiyle beraber kurucu Genel Başkanımızı partimize davet edeceğiz ve kendilerini aramızda görmekten büyük bir bahtiyarlık duyacağız.' dedi.

Başbakan ve AK Parti Genel Başkanı Binali Yıldırım, referandum sonrası ilk grup toplantısında referanduma dair değerlendirmelerde bulundu.

Başbakan Yıldırım, referandum sonuçlarının ardından kimin ne kadar destek verdiğinin sorgulanmasının abesle iştigal olduğunu belirterek, referandumun bir parti seçimi olmadığını vurguladı.

Yıldırım,'81 ilimizde insanlarımız barış içerisinde, yüksek bir katılımla sandıklara giderek oylarını kullanmış, tercihlerini yapmışlardır. Pazar günü sandık başına ilk kez giden genç kardeşlerimizi özellikle tebrik ediyorum. Bu halk oylamasıyla siyasi tarihimizde yeni bir sayfa açılmıştır. Katılım oranı rekor bir düzeyde olmuştur. Sandıktan çıkan bu sonuçla, Türkiye kazanmıştır, millet kazanmıştır, bu halk oylamasının kaybedeni yoktur. Kazanan sadece 'evet' kampanyasına destek veren vatandaşlarımız değildir, tercihi 'hayır' olan vatandaşlarımız da 16 Nisan'da kazanan olmuştur. Çünkü Türkiye kazanmıştır, milletimiz kazanmıştır. Yüzde 81,7 Evet diyen Bayburt da yüzde 80,4 Hayır diyen Tunceli de kazançlı çıkmıştır.' dedi.

Bugünden itibaren sorumluluklarının daha da arttıklarının farkında olduklarını belirten Yıldırım, 'Millet iradesi özgürce sandığa yansımış ve bu iş bitmiştir. Buna ana muhalefet partisi başta olmak üzere herkesin saygı duyması gerekmektedir. Milletin sözü üzerine söz söylemek yanlıştır. Vatandaşları ayrıştırmak isteyenlerin asla oyununa gelmeyeceğiz. Allah'ın izniyle kibir ve gurur nefislerimizi rehin almayacak.' diye belirtti.

'HÜDA PAR Genel Başkanı ve teşkilatına verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum'

Konuşmasında referandumda tercihlerini 'evet' yönünde kullanan partilere teşekkür eden Yıldırım, 'Başta Milliyetçi Hareket Partisi ve bütün MHP kadrolarına, BBP Genel Başkanı ve teşkilatına, HÜDA PAR Genel Başkanı ve teşkilatına da bu halk oylamasında verdikleri destekten dolayı teşekkür ediyorum.

Halk oylamasında partimiz öncülük göreviniz yerine getirdi. Tabii ki biz bu değişikliği MHP ile birlikte hazırladık, güzel bir ortak çalışma ve duruşu yerine getirdik. Sonuçlardan sonra kimin ne kadar destek verdiğini sorgulamaya kalkmak abesle iştigaldir. Bu Sayın Bahçeli'nin de dediği gibi, bunu mercekle aramak lazım. Bu bir parti seçimi değildir. Millet geleceğine karar vermiştir. Sistem değişikliğine onay vermiştir, olay bitmiştir.'

'Kurucu başkanımızı partiye davet edeceğiz'

Yıldırım, 'Teşekkürün en büyüğü kurucu genel başkanımız Recep Tayyip Erdoğan'a. Cumhurbaşkanımız, Türkiye'nin önünün açacak bu tarihi değişimi büyük bir kararlılıkla savundu. O milletimize inandı güvendi, milletimiz de ona inandı, güvendi. Bu değişiklile birlikte bazı konular hemen yürürlüğe girecek. Önce yürürülüğe girecek konulardan bir tanesi HSYK'nın yapısı, diğer bir konu da yargıda birliğin sağlanmasıdır, askeri birlik tamamane sona erdirilecek. Diğer bir husus da Cumhurbaşkanımızın AK Parti'yle ilişiğinin yeniden kurulmasındır. Resmi sonuçlar ilan edildikten sonra kurucu başkanımızı partimize davet edeceğiz.' şeklinde konuştu.

Referandum sürecindeki tartışmalara değinen Yıldırım, 'Bütün muhalefet kesimine bir çağrım olacak. Tartışmalar refarandumun tadı tuzu oldu. 'Evet'i savunanlar da, hayır diyenler de zaman zaman birbirini incitmiş olabilir. Şimdi incinmişlikleri bir tarafa bırakma, geleceği inşa etme zamanıdır. Millet kararını verdi, sonuç belli oldu. Bundan sonra hepimize düşen görev enerjimizi daha istikrarlı bir ülke olmak için harcamaktır. Sorumluluğumuz yükümüz daha da artmıştır.' ifadelerini kullandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir