• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Öğrenciler için umre ödüllü siyer sınavı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa İl Müftülüğü, 2017 yılı Kutlu Doğum Haftası münasebetiyle basın toplantısı düzenledi. Toplantıya İl Müftüsü İhsan Açık, Haliliye İlçe Müftüsü İbrahim Halil Okulu ve vaizler katıldı.

Toplantıda konuşan Açık, Diyanet İşleri Başkanlığının bu yılki Kutlu Doğum temasının "Hz. Peygamber ve Güven Toplumu" olarak kararlaştırıldığını söyledi.

Liseli öğrenciler için Şanlıurfa Valiliği tarafından hazırlanan Hz. Peygamberin hayatını anlatan 20 bin kitap dağıtılacağını ifade eden Açık, bu kapsamda liselilere yönelik 17 Mayıs'ta sınav yapacaklarını belirtti.

Sınavda başarılı öğrencilerin umreye gönderileceğini dile getiren Açık, "Hz. Peygamber 'Kim benim kabrimi ziyaret ederse beni hayattayken ziyaret etmiş gibi olur.' diyor. Biz de diyoruz ki ey gençler! Peygamber Efendimizin kabrini ve Kâbe'yi ziyaret etmeye var mısınız? Onlar varsalar bu kitabı okuyorlar ve bu kitabı okuduktan sonra 17 Mayıs'ta sınav oluyorlar. Valimiz 'Çok kalabalık bir şekilde gönderelim.' diyor." dedi.

Bu yıl halkı bir noktaya toplamak yerine başta camiler olmak üzere tüm kurumlarda etkinlik düzenleyerek herkese ulaşmaya çalışacaklarını ifade eden Açık, 19 Nisan'da tümü deri üzerine yazılı Kur'an-ı Kerim'in Dergâh Camii'nde ziyaret edilebileceğini belirtti. (Osman Gülebak-İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir