• DOLAR 32.569
  • EURO 34.952
  • ALTIN 2437.059
  • ...
Mehdi Eker patlama bölgesinde incelemelerde bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehdi Eker, geçtiğimiz günlerde Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesindeki Çevik Kuvvet yerleşkesinde meydana gelen bombalı saldırının ardından bölgede incelmelerde bulundu.

Bir ton patlayıcı ile gerçekleştirilen bombalı saldırıda Çevik Kuvvet Bakım Onarım biriminin, patlamanın etkisiyle tamamının yıkıldığı görüldü.

PKK tarafından üstlenen saldırıyla ilgili açıklamalarda bulunan Eker, PKK'nin uluslararası istihbarat örgütlerine çalıştığını söyledi.

Eker, PKK'nin bu tür eylemleri sivillere zarar vermek suretiyle propaganda amaçlı gerçekleştirdiklerini dile getirerek, "Sivilleri propaganda için öldürüyorlar. Şehir merkezinin ortasındaki bir yere bu şekilde bir tünel kazmak suretiyle tonlarca bombayı yerleştirip buraya tuzaklamak ve uzaktan bunu patlatmanın başka bir izahı olamaz, bunlarla mücadele ediliyor. Daha etkin bir yöntemle ve sivil vatandaşlarımıza zarar vermeden güvenlik kuvvetleri burada azami imtina göstererek çalışıyorlar. Bu da tabiri caizse PKK'nin daha da iğrenç saldırılara neden oluyor. Bu şekildeki saldırılarla hiçbir zaman hiçbir örgüt kan dökme dışında hiçbir amacına ulaşamamıştır, ulaşması da mümkün değildir." dedi.

Olay yerinden toplanılan delillerin incelendiğini belirten Eker, "Bu tür örgütlerin uluslararası istihbarat örgütlerinden destek aldıkları gizli bir durum değildir. Olayların gelişiminden, oluşundan biliyoruz. Dolayısıyla onların bu eylemleri PKK muhtemelen arkasındaki hain gizli odakları zarar görmesin diye kendimiz bu bombaları ihbar ettik demeye getiriyor. Onların ne dediğinin çok önemi yoktur. Asıl olan emniyet kuvvetlerinin olay mahallinde buldukları tespit ettikleri delillerdir. O deliller laboratuvarlarda inceleniyor." ifadelerini kullandı.

Saldırının aylar öncesinden yapılan hazırlıklar sonucu gerçekleştirildiğini belirten Eker, "Terör örgütleriyle çok etkin bir mücadele yapılıyor. Ama maalesef hala buralarda, şehir merkezlerine gelip sinsi bir şekilde şirket gibi bir yer kiralıyor, sonra bir depo olarak kullanıyor. Hazırlığı aylar süren bu hain ve kanlı eylemi gerçekleştirebiliyor." şeklinde konuştu.

Eker, daha sonra çevredeki esnafı ziyaret etti. (Abdurrahman Tetik-İLKHA) 






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir