• DOLAR 32.263
  • EURO 34.786
  • ALTIN 2406.831
  • ...
Patnos`taki Patlamanın Görgü Şahidi Konuştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ağrı`nın Patnos ilçesinde bulduğu mühimmatla oynarken yaralanan ve ardından kaldırıldığı hastanede hayatını kaybeden Baran Özyolcu`nun eniştesi Şahin Çelik, olay sırasında yaşadıklarını anlattı. Rütbeli askerlerin olaya duyarsız kaldığını ileri süren Çelik, sedyenin çobana taşıttırıldığını söyledi.


Çelik, “Olay yerinde bir çoban varmış. Çoban hemen abisini arayarak, çocukların elinde bir bomba patladığını söylüyor. Abisi de hemen gelip bize söyledi. Olay yerine gitmek için 2 kilometre yol yürüdüm. Oraya gittiğimde 3 tane rütbeli, 2 tane de asker duruyordu. Bir de ambulans vardı. Ambulansın yanında da bir doktor vardı. Fakat ambulansın askeri mi sivil mi olduğunu bilmiyorum. Sedyeyi çobana vermişler. Çoban da sedyeyi alıp ateş alanının olduğu yere geçip oradan çocuğu sedyenin üzerine koymuştu. Daha sonra sedyeyi yerde sürüklemeye başladı. Ben o anda oraya vardım, çocuğa yardım ettim. Çoban ile beraber çocuğu sedyenin üzerinde beraber aşağıya götürdük.`` dedi.


Çocuğu aşağıya götürdüklerinde bir rütbelinin kendilerine doğru geldiğini, diğer 2 rütbeli ile 2 askerin diğer tarafta beklediğini söyleyen Çelik, atış alanına vardıklarında çocuğu ambulansa koyduklarını belirtti. Şahin Çelik, şöyle devam etti: ``Çocuğu ambulansa koyduğumuzda doktor rütbeli askere dönerek, `Komutanım çocuğun parmakları yok. Orda kalmış.` dedi. Sonra gittik bombanın patladığı yere parmakları aradık, bir şey bulamadık. Değinmek istediğim nokta şu: Rütbeliler 2 saat orada bekleyip o çocuğu niye sedye ile çobana sürüklettiler? Devletten bu ihmali araştırmalarını istiyorum. 2 saat o çocuk niye o şekil ihmal edildi? Sedyeyi niçin sağlık çalışanı değil de bir çoban sürüyor? Ayrıca tek olduğu için sedyeyi sürükleyerek götürdü. 3 tane rütbeli, 2 tane asker ve bir de doktor aşağıda bekliyordu. Çoban da sedyeyi yerde sürükleyerek çocuğu taşıyordu.``


Patnos`ta 34. Mekanize Tugay Komutanlığı civarında hayvan otlatan Baran Özyolcu (8), Serhat Duru (8) ile kuzeni Mahsun Duru (10), yerde buldukları cismi incelerken bir patlama meydana gelmiş ve 3 çocuk yaralanmıştı. Baran Özyolcu, hastanede hayatını kaybetmişti.

Bu haberler de ilginizi çekebilir