• DOLAR 32.205
  • EURO 35.116
  • ALTIN 2500.695
  • ...
Rusya`dan flaş Esed açıklaması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kremlin Basın Sözcüsü Peskov, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in Kremlin Sarayı'nda ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson ile Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov'u kabul ettiğini bildirdi. Görüşme sonrası Lavrov, "Suriye'de umudumuzu Esed'e veya bir başkasına bağlamadık" açıklamasında bulundu ve ülkesinin siyasi bir çözüm istediğini belirtti.

Lavrov ayrıca, ABD'nin Suriye'de düzenlediği hava saldırısını kastederek "ABD ile işbirliğimizi sabote etme girişimi görüyoruz. Putin iki ülke arasındaki hava güvenliği anlaşmasına hızla dönülmesine onay verdi" açıklamasında bulundu. Tillerson ise "Suriye'de gerçekleşen kimyasal saldırı Suriye rejimi tarafından planlandı, yönlendirildi ve gerçekleştiridi" dedi. Tillerson ayrıca iki ülke arasındaki karşılıklı güvenin düşük bir düzeyde olduğunu, dünyanın önde gelen iki nükleer gücünün bu tür bir ilişkiye sahip olmaması gerektiğini belirtti.

Taraflar 'terörle mücadele' ve siber güvenlikte de işbirliği kararı aldı. 

Bu görüşme öncesi Lavrov ve Tillerson, Dışişleri Bakanlığı Konuk Evi'nde yaklaşık beş saat süren bir görüşme gerçekleştirdi. 

İki ülke arasındaki ilişkiler, Suriye`deki kimyasal gaz sebepli ölümlerin ardından gerildi. ABD, 4 Nisan'daki saldırıdan sorumlu tuttuğu rejime ait Şayrat Hava Üssü'ne füze saldırısı düzenlemişti.

Reuters

Bu haberler de ilginizi çekebilir