• DOLAR 32.52
  • EURO 34.897
  • ALTIN 2450.534
  • ...
Gaziantep`te IŞİD operasyonu: 10 gözaltı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te IŞİD`e yönelik düzenlenen eş zamanlı operasyonda 10 kişinin gözaltına alındığı belirtildi.

Konuyla ilgili Gaziantep Valiliğinden yapılan açıklamada, “DEAŞ terör örgütünün faaliyetlerinin önlenmesi amacıyla aralarında Suriye uyruklu şahıslarında bulunduğu şüphelilerin yakalanması için Gaziantep İl Emniyet Müdürlüğümüz ekiplerince bir operasyon gerçekleştirilmiştir.” denildi.

Operasyonda 10 kişinin gözaltına alındığı ve gözaltına alınan şüphelilerin ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldüğü belirtilen açıklamada, bir evde yapılan aramada bir adet el yapımı tüfek ve çok sayıda dijital materyal ele geçirildiği bildirildi.

DHKP-C ile MLKP operasyonunda 4 kişi tutuklandı

Öte yandan, DHKP-C ile MLKP'ye yönelik düzenlenen operasyonlarda da gözaltına alınan 9 kişiden 4`ü tutuklandı.

Geçtiğimiz hafta, DHKP-C ile MLKP adına kent merkezinde ve ilçelerde faaliyetlerde bulunan kişilere yönelik insansız hava aracı destekli düzenlenen operasyonlarda aralarında KHK ile kapatılan Düztepe Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneğinin (DEK-DER) yöneticisi bir kişi ile üniversite öğrencilerinin de bulunduğu 9 kişinin gözaltına alınmıştı.

Gözaltına alınan ve adliyeye sevk edilen 9 kişiden 4`ü tutuklanırken, 5 kişi ise adli kontrol kararı ile serbest bırakıldı. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir