• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
"Tek isteğimiz savaşın bir an önce bitmesidir"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ülkesindeki savaştan kaçarak ailesiyle birlikte Mardin'in merkez Artuklu ilçesine yerleşen Suriyeli Xezwan Hamhani, açtığı küçük bir dükkânda esnaflık yaparak hayatını sürdürmeye çalışıyor.

Savur Kapı Mahallesi'ndeki iş yerinde Suriye'ye özgü tatlılar yapan Hamhani, müşterilerin ilk başta Suriyeliler olduğunu fakat zamanla Mardinlilerin de tatlılarını almaya başladığını söylüyor.

Hamhani, "Ülkemizde yaşanan savaştan dolayı evimi, işimi bırakıp Türkiye'ye geldim. Mardin`de yaşıyorum. Burada da geçinmek için bir şeyler yapmam gerekiyordu. Ben de Suriye'de uzun yıllardır yaptığım tatlıcılığı yapmaya başladım. Çoluk çocuğumun rızkını tatlı satarak kazanıyorum. 6 nüfusluk ailemle yaşıyorum. Bir buçuk sene önce Suriye'den buraya geldim. Şam'a özgü tatlılar yapıyorum. Tabi ilk başlarda bu lezzeti bilen ve çevremizde yaşayan Suriyeliler alıyordu. Zamanla Mardinliler de lezzeti keşfederek almaya başladılar. Şu an Mardinli ve Suriyelilerin tatlılara rağbeti var. Allah'a şükürler olsun ki çalışıyorum ve kimseye muhtaç değilim. Çoluk çocuğumuzun rızkını kazanıyoruz." dedi.

Savaşın, kendisi gibi milyonlarca insanı yerinden yurdundan ettiğine değinen Hamhani, sözlerini şöyle tamamladı: "Suriye'de şu an ne olduğunu biz de bilmiyoruz. Uzun zamandır haber alamıyoruz. En son İdlib'deki kimyasal saldırıyı duyduk. Karmaşık bir durum var ve herkes savaşın içerisine girmiş durumda. Tek isteğimiz bu savaşın bir an önce bitmesidir. Yeter artık, çok uzadı. İnşallah bu savaşın da sonu gelir. Eğer savaş biterse evime döneceğim." (M. Salih Keskin/Mahsum Tunç-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir