• DOLAR 32.475
  • EURO 34.828
  • ALTIN 2438.495
  • ...
Şanlıurfa`da kitap fuarına büyük ilgi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından 11 Nisan Şanlıurfa'nın düşman işgalinden kurtuluşunun 97'nci yıl dönümü etkinlikleri kapsamında açılan Birinci Ulusal Kitap Fuarına vatandaşlar yoğun ilgi gösteriyor. Fuar, 16 Nisan'a kadar kitapseverlere açık olacak.

Rabia Meydanında düzenlenen fuara 115 yayın evi ve 84 yazar katılıyor. 16 Nisan'a kadar kitapseverlere açık olacak fuara, özellikle gençlerin yoğun ilgi gösterdiği görüldü. Bazı ailelerin de çocuklarına kitap okuma alışkanlığı kazandırmak için fuara getirdiği görüldü.

Yazarları okurlarıyla buluşturmaya çalışan yayınevleri, imza günleri düzenliyor. İmza gününe katılan birçok okur, aldığı kitabı yazarlara imzalatıyor.

Kitaplarını, okurlarına imzalamak için fuara katılan Yazarlar Bayram Karaçor ve Hamza Çelenk, kitap fuarlarının önemine dikkat çekerek, bu tür organizasyonların devamlı yapılması gerektiğini söyledi.

Yazar Karaçor, Kitap sektörünün gittikçe büyüdüğünü ancak gelişen teknolojinin kitap okumayı arka plana attığını söyledi.

Türkiye'de her yıl 70 milyona yakın kitap basıldığını belirten Karaçor, Bunların arasında test kitapları da var ama hikâye, roman, şiir, kitapları da var yeni nesil daha çok okuyan bir nesil olacak. Her geçen gün hem kitap hem fuar hem de okuyucu sayısında artış görülmektedir. Bunlar sevindirici şeyler. Dolayısıyla Urfa kitap  fuarının  buluşmasının da mutluluğunu yaşıyoruz. Urfa, okuyan, kadim bir şehirdir. Biz Urfa`da okumanın daha iyi olacağına inanıyoruz." dedi.

Kitabın, medeniyetlerin ve şehirlerin kalbi olduğunu söyleyen Yazar Hamza Çelenk ise "Biz kitaplarla haşır neşir olursak çocuklarımızda kitaplarla haşır ve neşir olur. Yine o eski kültürel eksenli günlerimize dönebiliriz. Öze dönüşe inanıyorum. İnşallah bu noktada yazarlarımızın, entelektüellerimizin ve değer üreticilerimizin gayretli olacaklarına inanıyorum. Kitap fuarları, belediyenin kültür birimleri tarafından yapılması gereken temel hususlarından bir tanesidir." diye konuştu. (Hüseyin Yetmiş- İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir