• DOLAR 32.352
  • EURO 35.129
  • ALTIN 2308.41
  • ...
Diyarbakır`da şiddetli patlama: Ölü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DYARBAKIR -Diyarbakır`ın merkez Bağlar ilçesinde daha önce 11 kişinin öldüğü 378 kişinin de yaralandığı saldırının yapıldığı Emniyet Müdürlüğü Çevik Kuvvet Müdürlüğünde bugün yaşanan patlamanın detayları gelmeye devam ediyor. Patlamada bir kişi hayatını kaybetti, 4`ü ağır yaklaşık 60 kişi yaralandı.

Diyarbakır'ın merkez Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi 459`uncu sokakta Çevik Kuvvet Bakım Onarım binasında, saat 10.47'de panzer bakım ve onarımı sırasında meydana geldi. Patlamada bir kişi hayatını kaybederken 4`ü ağır yaklaşık 60 kişinin yaralandığı öğrenildi.

Patlamanın, panzerin onarımı sırasında meydana geldiği belirtilirken, doğal gaz borularının da etkilenmesiyle patlamanın şiddetinin arttığı düşünülüyor.

Yaşanan patlama sonrası olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye ve UMKE ekibi sevk edilirken, yaralılar çevre hastanelere kaldırıldı. Yaklaşık 60 kişinin yaralandığı patlamada durumu ağır olan 4 kişi Dicle Üniversitesi Hastanesine kaldırıldı.

Patlamanın şiddeti ile Çevik Kuvvet Bakım Onarım binasında çökme olurken, kurtarma ekipleri enkaz kaldırma çalışmalarına başladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu olayla ilgili yaptığı açıklamada, binada bir kişinin ağır yaralandığını bir kişinin de enkaz altında kaldığını belirtti.

Diyarbakır Valiliği ise yaptığı kısa açıklamada bir sivil personelin hayatını kaybettiğini belirterek detaylı açıklamanın daha sonra yapılacağını duyurdu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan da Diyarbakır Valisi Hüseyin Aksoy'u arayarak patlamanın ayrıntılarıyla ilgili bilgi aldı.

Patlama sonrası çevredeki sivil araçlar ile evlerde de büyük hasar meydana geldi. Olayı duyan birçok kişi ise patlamanın yaşandığı bölgeye gelerek yakınların durumu hakkında bilgi almaya çalıştıkları görüldü.

Patlamada yaralananların ulaşılan isimleri ise şöyle:

Ferhat Şafak (19), Zeki Aydeniz(57), Kadir Gültekin(24) Ziya Sarıskaloğlu (polis), Elif Biçimli(25), Bayram Daşan, Mehmet Sızgin(22), Mehmet Emrullah Kaya (polis, A Samet Güzel (36), Olcay Terim, Gökhan Duman (37) Abdurrahman Namlı (38), Ferhat Özdemir (39), Hakan Urey, Ekrem Beyhan, Cemile Doğru (22), Aziz Ezer (23), Abdullah Yanık(24), Musa Serim (25), Erdal Bulut ( Polis-26), Kadir Bıyık (polis-28), Serdar Çeker, Mehmet Sait Çetiner (30), Miraç Şayan (31), Eymen Tanin, (Bebek), Mehmet Hüseyin,  Hediye Burak (43), Cevdet Yeşil (20), Murat Karakoyun (38), Fatma Refeli, Mehdi Özer, Nimet Biçimli (64), Sayfa Kurt (47), Zekiye Yılmaz (67), Hayri Balta (56), Güllü Onat (41), Cemal Yalçın (62), Berivan Yakut (15)  (M. Sıddık Bilge, M. Hüseyin Temel – İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir