• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Siyer Sınavı`na katkı sunanlara hediye verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu, bu yıl 29 Ocak'ta “O'nu Oku O'nu Yaşa” yaşa sloganıyla düzenlediği Kutlu Doğum Siyer Sınavı'na Kozluk`ta katkı sunan İlçe Milli Eğitim Müdürü ve okul müdürlerine platforma üye derneklerden İlim-Der Dernek Başkanı Abdulcelil Bala tarafından Kur`an-ı Kerim`li ve Kabe desenli plaket takdim edildi.

Düzenlenen sınav ve verilen plaketlerle ilgili açıklamalarda bulunan İlim-Der Başkanı Abdulcelil Bala, okullarda kendilerine yardımcı olan idareci ve öğretmenlere teşekkür etti.

Yapılan Siyer Sınavı`nın amacını belirten Bala, “29 Ocak'ta ‘O'nu Oku O'nu Yaşa` yaşa sloganıyla Kutlu Doğum Siyer Sınavı`nı düzenledik. Bu Siyer Sınavını düzenlemedeki amacımız, insanlarımızın bir nebze de olsa Peygamber Aleyhisselamı okuyup anlamaları, hatırlamaları, onun getirdiği müesseseleri hayatlarına tatbik etmelerini sağlamaktır. Her geçen gün insanlarımız özellikle de gençlerimiz manevi bir boşluk içerisinde kalmakta ve sonu kötüye giden türlü türlü yol ve akımlara kurban olmaktadırlar. Gençlerimizin içine girip çıkamadığı manevi bozukluktan ancak ve ancak Hz. Muhammed`i örnek alarak çıkarabileceğimizi biliyoruz ve bu şuurla O`nu gençlerimize anlatmak için elimizden geleni yapmaya gayret ediyoruz.” dedi.

Konuşmasının devamında Bala, şunları söyledi: “Siyer Sınavı da bu anlamda atılmış güzel bir adımdır. Gençliğin manevi değerlerini kaybetmemeleri adına bu tür hayırlı girişimlerde bizleri yalnız bırakmayıp maddi ve manevi desteklerini sunan okul idareci ve öğretmenlerine de etmiş oldukları gayretten dolayı da kendilerine Kur`an-ı Kerim`li ve Kabe desenli plaket takdim ettik.”

Hediye edilen plaketlerden dolayı memnuniyetlerini dile getiren Kozluk İlçe Milli Eğitim Müdürü Ömer Toprak ve okul müdürleri, bu tür hayırlı etkinliklerin devamının gelmesi temennisinde bulundular. (Muhammed Said Aksoy-İLKHA) 


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir