• DOLAR 32.58
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2436.353
  • ...
Avrupa`da oy verme işlemi sona erdi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Avrupa genelinde 31 ülkede yaşayan yaklaşık 2,5 milyon Türkiye vatandaşı için 82 temsilcilikte kurulan sandıklarda, 14 gün süren anayasa değişikliği için halk oylama süreci tamamlandı.

Yüksek Seçim Kurulundan (YSK) yapılan açıklamada, oy kullanma sürecinin sonlanmasına bir gün kala, bir milyon 136 bin 921 yurt dışı seçmen sandık başına gitti. Son gün oy kullanacak seçmenlerle beraber yurt dışında bu rakamın toplamda 1,5 milyona ulaştığı tahmin ediliyor.

Türkiye vatandaşlarının yoğun olduğu, Almanya, Fransa, Belçika ve Avusturya gibi ülkelerde 2015 yılında yapılan 26'ncı dönem milletvekili seçimlerine oranla yaklaşık yüzde 20 atması öngörülüyor.

Türkiye'nin Rotterdam Başkonsolosluğundan edinilen bilgilere göre, Hollanda'da bulunan 252 bin seçmenden 118 bine yakın vatandaş oy kullandı.

1 Kasım seçimlerine oranla Belçika ve İsveç'te de referandum seçimine katılım fazla oldu. Yurt dışında kullanılan oylar Oy Torbaları Nakil Komisyonu yetkilileri tarafından özel tarifeli uçaklarla Türkiye'ye gönderileceği öğrenildi. (İLKHA)

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir