• DOLAR 32.458
  • EURO 34.805
  • ALTIN 2439.902
  • ...
"Türkiye çok acılar çekerek bugünlere ulaştı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İstanbul'un Yenikapı ilçesinde "Evet Platformu" tarafından "Aşkımız memleket, millet için evet" sloganıyla İstanbul Buluşması gerçekleştirildi.

Etkinliğe Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Binali Yıldırım, bakanlar, milletvekilleri, kamu kurum ve kuruluşlarının yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve halk katıldı.

Burada katılımcılara hitap eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, 16 Nisan'da gerçekleştirilecek Anayasa Değişiklikleri Halkoylamasına bir hafta kaldığını hatırlattı.

Erdoğan, "İstanbul ancak gönül gözüyle kavranabilecek, gönül diliyle anlatılabilecek bir şehir. Bunun için İstanbul Türkiye'dir. Bugün Yenikapı bir başka güzel. İnanıyorum ki yarın bir başka güzel olacak. Haftaya pazar sandıklar 'evet' ile bir başka güzel. Geldiğimiz noktada artık bize sadece anayasa değişikliğini geçirmek yetmez. Çok daha büyük bir sorumlulukla karşı karşıyayız. İstanbul öyle bir 'evet' demeli ki 99 yıl önce bu mübarek şehri kirletmeye çalışanlardan başlayarak Türkiye'ye kem gözle bakan kim varsa hepsi titremeli." dedi.

"Türkiye çok acılar çekerek bugünlere ulaştı"

Yeni yönetim sisteminin tarih ve kültürlerinden gelen bir birikimin ifadesi olduğunu dile getiren Erdoğan, konuşmasına şöyle devam etti: "Türkiye çok acılar çekerek bugünlere ulaştı. Çok çile çektik ama Rabbim sonunu hayreyledi. Sabreden kimse zafere ulaştı ama yine sabırlı olacağız. Önümüzde daha çok yol var. Uzun ince bir yoldayız."

"Faiz ile adam olunur mu?"

"Türkiye hep güçlü hükümetler tarafından yönetilseydi bugün bulunduğumuz yerin tam iki kat ilerisinde yer alacaktık." diyen Erdoğan, "Ama bunlar bize bunu çok gördüler. Biz bu millete aşığız. Ama bunlar bakıyorsunuz faiz mi faiz. Yahu, faiz ile adam olunur mu? Yıllardır böyle sömürdüler, faiz lobisine. Fukaranın cebinden aldılar, dağıttılar. Ne zaman önemli bir projeyi hayata geçirmeye kalksak birileri ortalığı karıştırmaya çalıştı. Her seçim bizim ve milletimiz için bir imtihana dönüştü. Her saldırı milletimizle bir olup söndürdüğümüz ateş topuna dönüştü." şeklinde konuştu.

Erdoğan, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve milletvekilleriyle ilgili, "Bir gün FETÖ'nün borazanlığını yapan, ertesi gün PKK seviciliğine soyunan, bir sonraki gün başka bir terör örgütünün avukatlığını üstlenen parti cumhuriyetin partisi olamaz. Cumhuriyetin partisi cumhurdur, millettir. Bunların her şeyden önce millete ve milli iradeye saygısı yok. Bu partinin bir milletvekili çıkar 'evet' verenleri İzmir'de denize dökmekten söz eder. Diğeri ondan aşağı kalmamak için hayır çıkarsa düşmanı İzmir'den denize dökmüş kadar sevineceklerini söyler. Güya bu da deneyimli. Deneyimlisi öyle, deneyimsizi böyle. CHP milletvekillerinin bu halk oylaması döneminde sokakta vatandaşı tehdit etmekten, kahvede darp etmeye kadar sergilemedikleri rezalet kalmadı. Böyle genel başkanların böyle milletvekilleri olur." ifadelerini kullandı.

Referandumun Türkiye için bir dönüm noktası niteliğinde olduğunu sözlerine ekleyen Erdoğan, "40 yıldır siyasetin içindeyim. 40 yıldır bu tür çalışmaların yapıldığını biliyorum. Peki, bu defa niye böyle telaşlı bir engelleme çabasıyla karşı karşıya kaldık? Çünkü bu halk oylamasının alelade bir seçim olmadığını, Türkiye'nin geleceği için bir dönüm noktası niteliği taşıdığını çok iyi biliyorlar." dedi.

"Türkiye'yi dize getirmek isteyenler karanlık bir oyun peşinde"

Başbakan Yıldırım ise "Türkiye'nin maruz kaldığı tuzakları görüyorsunuz. Tıpkı 1. Dünya Savaşı'nda olduğu gibi Türkiye'yi dize getirmek isteyenler karanlık bir oyun peşinde. Kimi zaman kardeş kavgası kimi zaman bölücü terör kimi zaman ekonomik krizlerle yolumuzu kesmek istiyorlar. Başaramadılar, başaramayacaklar. Ne çukur kazanlar ne de alçak FETÖ terör örgütü milletin yolunu kapatamayacaklar." şeklinde konuştu.

"Sandıktan çıkan her 'evet' ile Türkiye gücüne güç katacak." diyen Yıldırım, "Her 'evet' şer odaklarının hesaplarını bozacak. 16 Nisan'da dostlarımızı sevindirip düşmanlarımızı üzmeye hazır mısınız? Cumhurbaşkanlığı hükümet sistemi en büyük eserimiz olacak. Güçlü hükümetler, güçlü meclis dönemi başlıyor. Vesayetçiler artık tarihin derinliklerinde yok olacaklar. Türkiye kalıcı istikrara kavuşacak. Ekonomi yeni sistemde daha da büyüyecek. Milletin huzuru, güvenliği, kardeşliği daim olacak. Yargı sadece bağımsız değil, tarafsız da olacak. Gençlerimiz siyasetle tanışacak." ifadelerini kullandı. (İLKHA)


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir