• DOLAR 32.587
  • EURO 34.81
  • ALTIN 2512.563
  • ...
"Evet demek darbecilere karşı çıkmakla aynı anlamı taşıyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep'te Aktif Yaşam Merkezi ve Büyükşehir Yardım Gönüllüleri Derneği tarafından "Yaşlılar Haftası" dolayısıyla yaşlılara yönelik program düzenlendi.

Yemekli programa AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Abdülhamit Gül, Gaziantep Milletvekili Canan Candemir Çelik, Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ve vatandaşlar katıldı.

Programda bir konuşma yapan AK Parti Genel Sekreteri ve Gaziantep Milletvekili Gül, "Her insan yaşar ve ölür ama geriye bıraktığı eserler kalır. Hangi eseri bırakmışsa o kişi o hayrıyla anılır. Sizlerin de yapmış olduğu güzel eserler, yetiştirdiğiniz evlatlar bu ülkeye ne kadar katkı sunarsa sizlerin de sevap hanesine o kadar sevap yazılacak. Peygamber Efendimizin buyurduğu gibi, cennet annelerin ayakları altındadır. Gerçekten eli öpülesi annelerimiz, büyüklerimizin hayır duasını almak birçok şeyden daha çok kıymetli ve değerlidir. Rabbim sizlere sağlıklı, huzurlu ve bereketli ömürler versin." dedi.

16 Nisan'da gerçekleştirilecek referanduma değinen Gül, şunları söyledi: "Önümüzde gerçekten de Türkiye'nin geleceği için çok önemli bir karar vereceğimiz, referandum var. Önümüzdeki pazar günü Türkiye'nin geleceğini sizlerin oyları ve tercihleri belirleyecek. Güzel eser bırakmak çok önemli, asıl kalıcı olan odur. Türkiye'yi güçlü bir şekilde çocuklarımıza ve torunlarımıza emin adımlarla bırakabilmek için 16 Nisan'da çok güçlü bir 'evet' vermemiz lazım. Bu Türkiye'nin geleceği için çok önemlidir."

16 Nisan'da 'evet' demenin 15 Temmuz'da darbecilere karşı çıkmakla aynı anlamı taşıdığını söyleyen Gül, "Büyüklerimizin hepsini tek tek ziyaret etme imkânı bulduk. Görüyorum ki sizler Türkiye'nin mevcut sisteminden çok çekmişsiniz. 2, 3 ve 25 günlük kurulan ve yıkılan hükümetler ile koalisyonları en iyi sizler biliyorsunuz. O yüzden herkesin kararının 'evet' olduğunu gördüm. 'Evet' demek 15 Temmuz'da darbecilere karşı çıkmakla aynı anlamı taşıyor. Niye bu kadar iddialı konuşuyoruz? Türkiye'yi bölmek isteyen terör örgütü 'hayır' diyor. Avrupa'da 'hayır' mitingleri yapıyor mu? Yapıyor. Terör örgütü Türkiye'nin iyiliğini ister mi? Terör örgütü PKK ve Kandil 'hayır' diyorsa Türkiye'nin evetinde çok önemli bir bereket vardır. Türkiye'nin birlik ve beraberliği, terör örgütlerinin çukura dökülmesi için 16 Nisan çok önemli bir fırsat." ifadelerini kullandı.

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Fatma Şahin ise Batı'nın bilim ve teknolojide ilerlediğini ancak insanı yaşamın merkezine koymadığını söyledi.

"Dünyanın huzura, barışa ve kardeşliğe ihtiyacı olduğu şu dönemlerde bu tür paylaşımlar bizim için çok önemli." diyen Şahin, "Bizim medeniyetimiz bizlere diğer medeniyetlerden farklı olduğunu gösteriyor. 300 yıllık Batı medeniyeti bilimde ve teknolojide ilerlerdi ama insanı merkeze koyamadı ve yaşlının hatırını, gönlünü soramadı. Bu yalnızlık bizi bireyselleştirdi, bireysellik huzursuzlaştırdı. Oysa 'Yalnızlık Allah'a mahsustur.' diye çok güzel bir söz var. Hepimiz sosyal bir varlığız. Bize düşen şey asla bu değerleri kaybetmemek. Bu değerleri kaybedersek hiç bir şey kalmıyor." şeklinde konuştu.

Bu hayatın bir sınav olduğunu ifade eden Şahin, esas sınavın da ahirette olduğunu ve insanların buna göre yaşamaları gerektiğini sözlerine ekledi.

Konuşmaların ardından programa katılan yaşlılara karanfil takdim edildi. Program, toplu fotoğraf çekimi ile son buldu. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir