• DOLAR 32.505
  • EURO 34.854
  • ALTIN 2441.215
  • ...
"Üretimin artması güçlü ekonomi ve kaliteli eğitime bağlı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Muş İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, beraberindeki heyetle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Muş İl Müdürü Ergün Çolakoğlu’nu makamında ziyaret etti. HÜDA PAR heyetini İl Müdürü Ergün Çolakoğlu karşıladı. Ziyarette Muş’un tarımsal potansiyeli ve bu potansiyelin verimli hale getirilebilmesi için yapılması gerekenler üzerine konuşuldu.

Muş ovasının sahip olduğu verimli topraklar ve kentin coğrafi yapısı itibariyle tarım ve hayvancılığa en elverişli illerden biri olduğuna dikkat çeken İl Başkanı M. Şirin Çağlayan, şöyle konuştu:

“Çevresi 950 kilometre olan Muş ovamız sahip olduğu toprak ve arazi yapısı itibariyle tarım ve hayvancılık yapma konusunda hem çok elverişli, hem de ciddi bir potansiyeli barındırıyor. İlimizde özellikle tarım ve hayvancılık alanında bilinçlendirme seferberliğinin başlatılması ve sahip olduğumuz kaynakları yerinde kullanmanın yollarını çiftçimize öğretmek zorundayız. Yapılacak olan böylesi bir çalışma ilin ekonomisine ciddi katkılar sunacaktır.”

İlin tarım ve hayvancılık konusundaki sıkıntılarını gidermek ve onlara yardımcı olmak hususunda Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne önemli görevler düştüğünü, çiftçiyle birebir ilgilenilmesi ve sıkı diyalogların devam ettirilmesinin çok faydalı sonuçlarının olacağını belirten Çağlayan, kendilerinin de parti olarak yaşanan sıkıntıların takipçisi olacaklarını söyledi.

Çağlayan “Yapacağımız çalışmalar neticesinde tespit ve gözlemlerimizi hem kamuoyu ile hem de özelde İl Müdürlüğümüzle paylaşıp her anlamda ilimize katkı sunmaya çalışacağız inşallah” dedi.

Muş ovasında bilinçli bir tarım işletmeciliğinin yapılması halinde ilin gelişmeye çok müsait bir yapıya sahip olduğunu ifade eden İl Müdürü Çolakoğlu ise şöyle konuştu:

“İlimiz zengin kaynaklara sahip. Özellikle su kaynakları konusunda çok zenginiz. Fakat bu kaynakların bilinçli kullanılması gerek. Özellikle tarım ve hayvancılık konusunda ciddi bir eğitimsizlik söz konusu. Çiftçi ve hayvan yetiştiricilerimize bu yönde gereken eğitimin verilmesi halinde İl olarak çok daha iyi bir noktaya gelebiliriz. Gerekli eğitimlerin verilmesi için kurum olarak çalışmalarımız var. Kurum olarak ildeki çalışmalara katkı sunma noktasında size her anlamda yardımcı olmaya da hazırız.” (İLKHA) 





Bu haberler de ilginizi çekebilir