• DOLAR 32.381
  • EURO 35.08
  • ALTIN 2325.29
  • ...
"Tüm engellemelere rağmen Türkiye yürüyüşüne devam ediyor"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Bingöl`de 250 yataklı Devlet Hastanesinin açılışında konuşan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, FETÖ, PKK ve onların arkasında duran Avrupa ülkelerinin engellemelerine rağmen Türkiye'nin yürüyüşüne devam ettiğini belirtti.

Açılış programına; Sağlık Bakanı Recep Akdağ, Kalkınma Bakan Yardımcısı Yusuf Coşkun, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Vali Yavuz Selim Köşger, AK Parti Bingöl Milletvekili Enver Fehmioğlu ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış töreninde bir konuşma yapan Sağlık Bakanı Akdağ, Türkiye'nin sağlık alanında yaptığı reformları anlattı. Akdağ, “Şu anda resmi açılışını yaptığımız bu güzel hastanenin sağlık ailemizin şifaya vesile olması için güzel bir fırsat. Biliyorsunuz şifa Allah`tandır. Şifayı doktorlar, hastaneler ve cihazlar veremez. Bizim vazifemiz, bu şifayı Cenabı Hakkın vermesi hususunda vesile olmak. Onun için gerekli tesisleri yapmak. cihazları koymak.” dedi.

"Bir zamanlar, hamilelere ambulans hizmeti verilmiyordu"

Türkiye'nin bir zamanlar birçok alanda olduğu gibi sağlık alanında da kötü dönemler geçirdiğini hatırlatan Akdağ, “2002 yılında Sayın Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, siyaset meydanına çıktığında yol arkadaşları olarak bizlerde ona katıldığımızda, gerçekten felaket bir durumdaydık. Bingöl`de şu yeni hastanemizin yanındaki eski hastanemiz vardı. Kadın doğum ve çocuk hastanemiz daha yapılmamıştı. İlçelerimizde hastanelerimiz yoktu. Ambulanslarımız köylerimize hizmet vermezdi. Bir hamile kadın, ambulans ihtiyacı duyduğunda sadece Bingöl`de değil bütün Türkiye`de verilen cevap şuydu, 'biz hamilelere ambulans hizmeti vermiyoruz.' Ama şimdi ambulans ihtiyacı olan bir hastamızı, bir hamile annemizi, kalp kriz geçiren bir büyüğümüzü icap ederse hava ambulansları ile taşıyoruz. Bu fırsatı bize veren Cenabı Hakka binlerce defa şükür olsun.” ifadelerini kullandı.

"Bingöl`e en az 30 yıl sağlık hizmetlerini verecek sağlık kampüsü yapacağız"

Bingöl`de 250 Yataklı Bingöl Devlet Hastanesinin açılışında Bingöllülere müjde veren Bakan Akdağ, “Şu an resmi açılışını yapmış olduğumuz 250 yataklı Bingöl Devlet Hastanemizin bulunduğu alanı genişleterek, burada ilave arsa da dahil ederek, bu alanı Bingöl için Allah`ın izni ile en az 30 yıl sağlık hizmetlerini en mükemmel bir şekilde gerçekleştirecek, büyük bir sağlık kampüsüne döndüreceğiz. Bir anlamda Sayın Cumhurbaşkanımızın şehir hastaneleri olarak ifade ettiği hastanelerin Bingöl ölçeğindeki bir örneğini burada yapmış olacağız.” diye konuştu.  

"Güçlü bir Türkiye`ye 17 Nisan`da uyanalım"

Akdağ konuşmasının devamında 16 Nisan'da yapılacak halkoylamasını işaret ederek, yeni bir Türkiye için temel attıklarını söyleyerek, Akdağ, “Biz bir binanın temelini yeniden kuruyoruz. Allah korusun şu hastanemizin binasının temeli sağlam olmazsa bu bina ufak bir sarsıntıda göçer gider. Onun için bu içinde bulunduğumuz sistem, parlamenter sistem diye konuştuğumuz bir sistemin çok zayıf tarafları var. Bu zayıf tarafları olduğu için 1960`da darbe yaptılar, ihtilal yaptılar gözümüzün bebeği Menderes`i astılar. Bu zayıf tarafı olduğu için 1980`de darbe yaptılar, ihtilal yaptılar bir sağdan bir soldan 16-17 yaşındaki gençlerin yaşlarını büyütüp darağaçlarına gönderdiler. Bu mevcut sistemin zayıf karnı olduğu için zayıf tarafları olduğu için 28 Şubat`ta milletin canına okudular. İnançlarımızı yaşamamıza müsaade etmediler. Kimliğimizi ifade etmemize müsaade etmediler. Nelerle çarpıştık bir bilseniz, onun için bu temeli sağlam yapacağız. Gençler bu temeli sağlam yapacağız ki, Allah`ın izni ile çok güçlü bir Türkiye`ye 17 Nisan`da uyanalım.” İfadelerini kullandı.

"Bizim ana muhalefet partisi lideri ve arkadaşlarından farkımız nedir biliyor musunuz?" diye soran Akdağ, şunları kaydetti: "Onlar, neredeyse 70 senedir, 1940`lardan beri milleti değiştirmeye uğraşıyorlar, milleti hizaya getirmeye uğraşıyorlar. Biz ise milletimiz hangi hizada duracak diye onların gözünün içerisine bakıyoruz. Millet ne derse o, sizler ne derseniz o. Allah`ın izniyle 16 Nisan`da milletin sözünün üzerine başka hiç kimsenin söz söylemeyeceği bir Türkiye`ye uyanacağız.”

Programda ayrıca, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, Bingöl Valisi Yavuz Selim Köşger ve İl Sağlık Müdürü Süleyman Budunoğlu birer konuşma yaptı. (İLKHA) 














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir