• DOLAR 32.575
  • EURO 35
  • ALTIN 2449.144
  • ...
Silopi`de 3 PKK`li öldürüldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Genelkurmay Başkanlığı, yurtiçi olaylara ilişkin yaptığı bilgilendirmede Silopi'de düzenlenen dünkü operasyonlarda 3 PKK'linin öldürüldüğünü açıkladı.

Genelkurmay Başkanlığında yapılan yazılı açıklamada, "Şırnak/Silopi`de icra edilen operasyonda, birliklerimize saldırı hazırlığında olduğu tespit edilen bölücü terör örgütü mensubu üç terörist etkisiz hale getirilmiş, bölgede yapılan aramalarda, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir termal silah dürbünü, bir el kamerası, bir araç telsizi, bir güneş paneli, 26 pil, bir elektronik ateşleyici ile gıda ve tıbbi malzeme ele geçirilmiştir." denildi.

Öte yandan, Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde devam operasyonlar kapsamında, dört odalı bir mağaranın tespit edildiği belirtilerek mağarada yapılan aramada, 11 RPG-7 roketatar mühimmatı, dokuz el bombası, bin 904 Kalaşnikof piyade tüfeği fişeği, 20 Kalaşnikof piyade tüfeği şarjörü, bir lehim makinası, 3 güç kaynağı, 2 benzinli ısıtıcı, üç ocak, bir fırın, altı el lambası, iki projektör ile çok miktarda örgütsel doküman, yaşam ve gıda maddesinin ele geçirildiği kaydedildi.

Mardin/Ömerli`de devam eden operasyonda ise ele geçirilen mühimmat ve malzemeler şöyle sıralandı: "Bir adet M-16 piyade tüfeği, bir Kalaşnikof piyade tüfeği, bir tabanca, 4 el bombası, 560 piyade tüfeği fişeği, 47 tabanca fişeği, 3 el telsizi, 15 metre infilaklı fitil, 4 el yapımı patlayıcı, 4 alıcı-verici devre, 5 role, 2 piknik tüpü,19 cep telefonu, bir DVD oynatıcı, bir güneş paneli, çok sayıda pil bloğu, çok miktarda muhtelif örgütsel doküman."

Diyarbakır'ın Lice ilçesinde devam eden operasyonda ise 704 kilo esrar, 2 el yapımı patlayıcı, çok miktarda gıda, giyim ve tıbbi malzemelerin ele geçirildiği kaydedildi.

Hakkâri Merkez`de yapılan aramada, tespit edilen bir mağara içerisinde, bir Kaleşnikof piyade tüfeği ele geçirilirken Şırnak'ın Silopi ilçesindeki operasyonda ise toprağa gömülü vaziyette, 479 adet fünye ve 26 pilin bulunduğu ifade edildi.

Açıklamanın devamında Bitlis Merkez`de yapılan yol aramasında, dere yatağında kayaların arasına gizlenmiş vaziyette el yapımı patlayıcı yapımında kullanılacağı değerlendirilen üst kısımları kesilmiş 2 adet 12 kiloluk boş tüp ve 30 metre kablo ele geçirildiği belirtildi..

Van'ın Muradiye ilçesinde ise PKK'nin barınma alanlarından kaçan bir kişinin, silahsız ve teçhizatsız olarak teslim olduğu bildirildi. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir