• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Suriye`deki kıyımlara sessiz kalmak insanlık suçudur"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Ergani`de faaliyet yürüten STK`ların oluşturduğu Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu, rejim tarafından Suriye'nin İdlib kentinde gerçekleştirilen kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için basın açıklaması düzenlendi.

Camii Kebir`de Cuma namazına müteakip yapılan basın açıklamasını Ergani Birlik ve Dayanışma Platformu başkanı Cihan Selçuk okudu.

“İdlib`in, çığlıklar içerisinde kimyasal silahlarla yok edilmesini duyurmak için buradayız,” diyen Selçuk “Zamanımızın firavunları, nemrutları ve en acımasız katilleri her gün yanı başımızda Irak`ta, Afganistan`da, Libya`da Tunus`ta, Filistin`de ve Suriye`de çoluk çocuk demeden, İslam coğrafyasında kural tanımadan insanlığı katletmektedirler.” dedi.

Emperyalist zalimlerin kendi dünyalarının çıkarı uğruna, yüreğimizi paramparça edecek şekilde gözlerimizin önünde Müslüman kardeşlerimizi kendi yurtlarında yok ettiklerini belirten Selçuk, “Suriye`de yedi yıl, İslam coğrafyasında ise yetmiş yıldır haçlıların tezgâhladığı savaş oyunlarını oynamaktayız. Olanları bazen seyreden bazen de tetikleyen Birleşmiş Milletlerin aldığı kararlar hep Siyonistler ve emperyalistlerden yana olmuştur.” ifadelerini kullandı.

“Birleşmiş Milletler, Müslümanların lehine tek bir karar çıkarmadı”

Birleşmiş Milletlerin emperyalistlerin güdümünde olduğunu belirten Selçuk konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Birleşmiş Milletler yetmiş yıldır İslam coğrafyasındaki sorunlar için toplanıyor ve bu zamana kadar hak hukuk ve adalete dair, Müslümanların lehine tek bir karar çıkarmadılar, bu konuda talepte bulunan İslam ülkelerini de dikkate almadılar. Halep`te, İdlib`de, Rakka`da, Şam`da yaşanılan acıların Brüksel`de, Washington`da, Tel Aviv`de planlandığını artık görmemiz gerekiyor.”

Parçalanan, yakılan ve yıkılan bedenlere, yitip giden umutlara rağmen İslam coğrafyasında mezhepçilik fitnesinin büyütüldüğünü belirten Selçuk İslam ülkelerine çağrıda bulunarak, “Tüm kirli oyunlar onların, silahlar, bombalar onların, alınan yıkım kararları onların. Boğazımızda düğümlenen hıçkırıklar, acılar bizimdir, yitip giden canlar bizimdir ve kaybolan umutlar İslam ümmetinin umutlarıdır. Birleşmiş milletlerden, NATO`dan ya da benzeri küresel şer güçlerinden medet ummayı bırakarak akan kan durdurulması için birlik olun ve İslam ümmetine yaşatılan bunca acılara son verin artık.” İfadelerini kullandı.

İslam ülkelerin birbirlerini suçlamalarıyla, Müslümanlar arasındaki mezhep ya da ırki kavgalarıyla da bir sonuç alınamayacağını ifade eden Selçuk konuşmasına şu sözlerle son verdi:

“Mazlumların coğrafyasında kâfirlerin eliyle, biz Müslümanlara yaşatılan bu acıların sona bulması için, tüm Müslümanların tek çıkar yolu Siyonistlerin ve haçlıların oyunlarına karşı birlik olmaktır. Adına birleşmiş milletler denilen ve aslında haçlılar tarafından kirletilmiş milletlere dönüştürülen, haçlı ve Siyonistlerin çıkarları için çalışan bu oluşum kendi çıkarları için ittifak edip saldırdıkları tüm İslam âlemi gibi İdlib`de kardeşlerimizi kimyasallarla nefessiz bıraktılar. Katledilenlerin yanı sıra hayatta kalanlar da, birkaç mahallede ölüm sessizliğine gömülürken, rejim ve destekçileri zafer çığlıkları atmaktadırlar.”

Açıklamanın sonunda kimyasal saldırıda hayatını kaybedenler için dua edildi. (İLKHA) 




 

Bu haberler de ilginizi çekebilir