• DOLAR 32.549
  • EURO 34.89
  • ALTIN 2474.898
  • ...
"Peygambere uymadığımız için birer birer dağıldık"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından Elazığ'ın Karakoçan ilçesinin Sarıcan beldesinde "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed" temalı Kutlu Doğum etkinliği düzenlendi.

Belde halkının katılımıyla gerçekleştirilen etkinlik İbrahim Güngören'in Kur'an-ı Kerim tilavetiyle başladı.

Okunan mevlidi şerifle devam eden etkinlikte Alper Rezan ve Hikmet Kıyançiçek tarafından ilahi ve ezgiler seslendirildi.

Daha sonra katılımcılara hitap eden Molla Sahap Korkut, İslam ümmetinin sayıca fazla olmasına rağmen uğradığı zulmün sebebinin Hz. Muhammed'in yolundan uzaklaşılmasından kaynaklandığını belirtti.

Korkut, "Allah Kur'an-ı Kerim'de peygamberimizi bize örnek gösteriyor. Bugün zulüm ve gözyaşı varsa Hz. Peygamber'in yolunu terk ettiğimiz içindir. Biz Kur'an ve peygambere uymadığımız için birer birer dağıldık ve bu kadar bela başımıza geldi. Biz gerçekten Kur'an ve peygamberden ders alsaydık başımıza bunlar gelmezdi. Biz Hz. Peygamber'e uysaydık bütün kâfirler bizden korkardı, onun sünnetine uymadığımız için bunlar başımıza geliyor. Çünkü Hz. Muhammed bize en güzel örnektir. Allah, 'Ant olsun ki Allah'a ve ahiret gününe kavuşmayı uman ve Allah'ı çokça zikredenler için Rasulullah'ta güzel bir örnek vardır.' diyor Kur'an-ı Kerim'de." dedi.

Etkinlik, Harun Ayaş'ın yaptığı dua ile son buldu. (Ebubekir Yavuz-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir