• DOLAR 32.471
  • EURO 34.711
  • ALTIN 2435.964
  • ...
`Kürt Sorunu Demokratik Yaşamın Geri Kalmasına Neden Oluyor`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN - AK Parti Batman Milletvekili Ziver Özdemir düzenlediği kahvaltılı basın toplantısında gazetecilerle bir araya geldi. Saat: 11.00`de yapılan basın toplantısında Kürt sorununa değinen Milletvekili Özdemir, bu sorunun Türkiye`nin nerdeyse bütün alanlarında ayak bağı olduğunu belirterek, "Bu sorunun Türkiye`deki demokratik yaşamın geri kalmasında da etkin olduğunu söylememize herhalde gerek yoktur" dedi.
 
Bu sorunu sadece ekonomik kalkınma ile sadece eğitimle, sadece birkaç alanla çözelim mantığı içerisinde olmadıklarını vurgulayan Özdemir, "Başbakan başta olmak üzere bu süreçte bölgenin yani Kürt sorunu ile ilgili olarak adımlar her dönemde atılmıştır. Zaman zaman bazı eleştirilerde oluyor. Dönemsel olarak sanki duraklamaya girmiş, sanki frene basılmış gibi durumlarda gözükmüyor değil" ifadelerini kullandı.
 
Vesayeti Sürdürmek İsteyenler Var 
Vesayeti sürdürmek isteyenler olduğunu, bunun bitmediğini ve önemli sorunları çözme döneminde bunun ortaya çıktığını ifade eden Özdemir, "Siyasetçinin ve siyasetin sorunların muhatabı olduğunu ve krizin çözme yerinin olmasını hazmedemeyenler var. Davul bizim sırtımızda ise tokmakta bizim elimizde olup ahenki biz ayarlayalım" dedi.
 
Veysi Demir, Veysi Rüzgar - İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir