• DOLAR 32.602
  • EURO 34.82
  • ALTIN 2509.358
  • ...
Velilere `Eğitimde Ailelerin Rolü` Semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BATMAN-Petrolkent Mahallesinde bulunan İMKB İlköğretim Okulu, velilere yönelik önemli çalışmalarla dikkat çekiyor. Bir kenar semt okulu olmasına karşın son dönemde eğitimde ve sporda olduğu kadar, velilere yönelik çalışmalarla da adını duyuran İMKB İlköğretim Okulu, İlköğretim 3.sınıf öğrenci velilerine "Akademik Başarının arttırılmasında Aile`nin rolü" konulu seminer verdi.
 
İMKB`nin rehberlik servisinden sorumlu Müdür Yardımcısı Ekrem Başalak`ın da çabalarıyla seminere yoğun bir katılım oldu.
 
Okul Rehber Öğretmeni Yasemin Taşçı`nın verdiği seminerde, çocuk yetiştirmenin mükemmel bir takım çalışmasını gerektirdiği, bu anlamda velilerin evde öğrencilere psikolojik anlamda destek olmaları gerektiği, onlara ders çalışabilmeleri için gerekli koşulları hazırlamaları, daha başarılı ve mutlu olabilmeleri için fedakârlık yapmaları gerektiği hususları üzerinde duruldu.
 
Başarılı Olabilmeleri İçin Onlara Destek Olmalıyız 
Taşçı, "Çocuğumuzun iyi notlar almalarının yanında zayıf almasının da normal olduğunu kabul etmeliyiz. Başarılı olabilmeleri için onlara destek olmalıyız. Çocuklar, genellikle anne babanın okul ve eğitim konusundaki duygu ve düşüncelerini kendilerine mâl ederek, okula karşı buna uygun bir tutum geliştirirler. Onun için eğitime siz önem verin ki evlatlarınızda sizin tutumunuzu örnek alsınlar. Unutmayınız ki ruh sağlığı güçlü yetişen bir gençlik, başarılı ve mutlu bir toplum oluşturur" ifadelerini kullandı.
 
Bu arada okulda 8. sınıf öğrencilerine de SBS`yi tanıtıcı seminerlerin verildiği ve öğrencilerin bilgilendirildiği öğrenildi.
 
Veysi Rüzgar-İLKHA
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir