• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
CHP`li Tanrıkulu: HDP`yi her tarafta ifade ediyorum!
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Mardin'de, HDP milletvekili Mithat Sancar ile Mardin Büyükşehir Belediye eski Başkanı Ahmet Türk`ün de katıldığı "Hukuk Herkes İçin-Yarınlar İçin" panelinde konuşan CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu'nun, "Başka bir siyasi parti, HDP. Kendilerini ifade etmeye gerek yok, ben her tarafta ifade ediyorum." sözleri dikkat çekti.

Barış Bloku, Demokrasi İçin Birlik ve Diyalog Grubu ile Yurttaş Girişimi'nin ortak organizasyonuyla  "Hukuk Herkes İçin-Yarınlar İçin" konulu bir panel düzenlendi.

Panele, CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, HDP Milletvekili Mithat Sancar, İçişleri Bakanlığı`nca görevden alınan Mardin Büyükşehir eski Belediye Başkanı Ahmet Türk, Eski Başbakan Yardımcısı Ertuğrul Yalçınbayır, ANAP Eski Genel Başkanı Nesrin Nas, ve Araştırmacı Yazar Nurcan Baysal katıldı.

Tanrıkulu: HDP'yi ben her tarafta ifade ediyorum!

Panelde konuşan Sezgin Tanrıkulu, referandum kampanyalarının adil olmadığını öne sürerek HDP'yi her tarafta kendisinin ifade ettiğini belirtmesi dikkat çekti.

Tanrıkulu, "Biz ana muhalefet partisiyiz ve yüzde 25 oy almışız ama bizim açımızdan da süreç adil değil. Çünkü olanaklarımız iktidar partisi olanaklarıyla kıyaslanmayacak kadar az. En önemlisi medyamız yok, kendimizi sosyal medya üzerinden ifade etmeye çalışıyoruz. Onun da fişi Erdoğan`ın elinde, istediği zaman yavaşlatıyor. Başka bir siyasi parti, HDP. Kendilerini ifade etmeye gerek yok, ben her tarafta ifade ediyorum." dedi.

Panelde konuşan Ahmet Türk ise  mevcut sistemi destekleyen açıklamalarda bulundu. Türk, "Bu referandum sıradan bir referandum değil. Türkiye`deki rejimi, halklarımızın geleceğini ilgilendiren, çocuklarımızın ve torunlarımızın yarınlarına ipotek koyan bir süreç olarak değerlendirmek lazımdır. Elimizde birçok imkânlar varken maalesef biz bunu kullanamadık. Halka gidemedik, halkla diyalog oluşturamadık. Bu eksiklerimizden dolayı bugün bütün demokrasiyi talep eden herkes büyük sıkıntılar içinde." dedi.

"Türkiye`nin toplumsal bir uzlaşmaya ihtiyacı var"

Panelde söz alan AK Parti kurucularından ve eski milletvekili ve Başbakan Yardımcılarından Ertuğrul Yalçınbayır, referandumun anayasal bir hak olduğunu söyledi.

"Referandumun iki sonucu var; Evet veya Hayır. Evet de bizim Hayır da bizim" diyen Yalçınbayır, hukukun barışın teminatı olduğunu belirterek, "Ancak hukuku yazmak yetmiyor. Bunların uygulanması gerekiyor. Bunun üzerine yemin etmek de yetmiyor, bunların uygulanması ve denetimi önemli. Siz insan onurunu da esas almalısınız. İnsan onurunu esas alan anlayışların önündeki engelleri kaldırmak devletin birinci görevidir. 2023`e doğru Türkiye`nin toplumsal bir uzlaşmaya ve barışa ihtiyacı var."  diye konuştu.

ANAP Eski Genel Başkanı Nesrin Nas ise 16 Nisan`da ‘Evet` çıkması durumda Türkiye`nin Venezüella`ya dönüşeceğini iddia etti.  (M. Salih Keskin- İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir