• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Öğrenciler için ağız ve diş sağlığı programı düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Sağlık Bakanlığı tarafından Türkiye geneli "Sağlıklı Dişler Sağlıklı Nesiller" sloganıyla başlatılan ağız ve diş sağlığı programı İl Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde Batman'da da gerçekleştirildi.

Merkez Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda düzenlenen programa İl Sağlık Müdürü İhsan Bodakçi, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Hakan Pamukçu, İl Halk Sağlığı Müdürü Vecheddin Acar ve İl Milli Eğitim Müdürü Mahmut Kurtaran ile sağlık ekipleri katıldı.

Program kapsamında öğrencilere diş macunu, fırça, çanta ve broşür hediye edildi. Daha sonra öğrencilere vernik flor uygulaması yapılıp, ağız ve diş sağlığı konusunda bilgilendirme yapıldı.

Programla ilgili açıklamalarda bulunan Acar, aynı saatlerde Türkiye'nin 81 ilinde ağız ve diş sağlığını koruyucu ekiplerle okullarda diş sağlığı seti dağıtıldığını belirtti.

Acar, "Bu programı Batman Mehmet Akif Ersoy İlkokulunda başlattık. Bu program kapsamında ilimizde aynı hizmetlere devam edeceğiz. Programımız ilkokul birinci, 2'nci sınıf ve anaokullarında devam edecek. Öğrencilerin diş sağlığı için vernik flor da uyguluyoruz. Ağız ve diş koruyucu ekibi ile eğitim yapıyoruz. Öğrencilerimize koruyucu kitleleri, diş macunu ve diş fırçası dağıtıyoruz. Bu rutin programımızdır. Yıl içinde hizmetlerimize sürekli devam ediyoruz." dedi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir