• DOLAR 32.539
  • EURO 34.909
  • ALTIN 2431.5
  • ...
Diyarbakır`da "Tüp Bebek" polikliniği açılacak
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Kadın Doğum Hastanesinde açılacak "Tüp Bebek" polikliniğiyle ilgili bilgilendirmede bulunan Kadın Doğum ve Tüp Bebek Uzmanı Dr. Ali Emre Tahaoğlu, polikliniğin hem kadınlara hem de erkeklere yönelik hizmet vereceğini söyledi.

Tüp Bebek Polikliniğin bölgede bir ilk olma özelliğini taşıdığını söyleyen Tahaoğlu, ayrıca gebelere yönelik uzmanlar tarafından seminer verildiğini belirtti.

Tüp Bebek Polikliniği için bakanlığa başvuruda bulunacaklarını belirten Tahaoğlu, “2017 yılında hastanemizde yaptığımız bazı değişiklikler, bazı ekler oldu. Yöneticilerimizin verdiği destekle beraber bölgemizde çok büyük problem olan, kısırlık problemiyle uğraşan çiftler vardı. Bu çiftlere yönelik yeni polikliniğimizi açtık. Bu poliklinikte biz hastalarımızı değerlendiriyoruz.  Hem erkek hem de bayan açısından problemin ne olduğuna bakıyoruz. Problemi olan hastalarımızda ameliyat gerekiyorsa, ameliyatlarını planlıyoruz. Tedavileri gerekiyorsa tedavilerini yapıyoruz. Şu an için aşılama dediğimiz veya doğal takip dediğimiz takipleri yapıyoruz. Gerekli izinleri alabilirsek ilerde bunu tüp bebeğe dönüştürmeyi planlıyoruz.” dedi.

Haftalık olarak Kadın Doğum doktorlarıyla seminerler gerçekleştirdiklerini ifade eden Tahaoğlu, “Başladığımız hizmetlerden bir tanesi de hastanemizde her hafta bütün kadın doğum doktorlarıyla beraber gerçekleştirdiğimiz haftalık toplantılarımız var, uzmanlık sonrası eğitim bilgilendirme seminerleri diyoruz. Böylece biz bir birimizin bilgisini paylaşıyoruz. Bu toplantılarımıza üniversitedeki hocalarımızı da davet etmeyi planlıyoruz. Üniversitede çalışan asistan arkadaşlarımızı kadın doğumda çalışan asistan arkadaşlarımızı ve özel hastanede çalışan bütün kadın doğumcuları davet ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Jinekolojik ameliyatlarda kapalı ameliyat gerçekleştirdiklerini ve bundan iyi sonuç aldıklarını belirten Tahaoğlu, “Jinekolojik ameliyatlarda endoskopik yöntemler dediğimiz kapalı yöntemlerle ameliyatların daha da üst seviyeyi çıkarılması oldu. Çok deneyimli cerrahlarımız var bu konuda. Yöneticilerimize teşekkür ediyoruz, bu işler alet ve edevatla oluyor. Bu konuda bize destek veriyorlar. Bizim yaptığımız ameliyatların geçmiş senelere göre çok büyük bir oranda artık kapalı ameliyatlara geçildi. Hastalarımız kapalı ameliyat etmemizin memnuniyeti şuradan kaynaklanıyor; hastalarımızı hemen taburcu edebiliyoruz. Hastalarımız günlük yaşamlarına daha çabuk dönebiliyorlar. Açık ameliyatlara göre daha az kan kaybı yaşıyorlar.” şeklinde konuştu. (Abdurrahman Tetik, Emrah Deniz-İLKHA) 










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir