• DOLAR 32.575
  • EURO 34.998
  • ALTIN 2458.984
  • ...
"17 Nisan`da yeni bir Türkiye`ye uyanmış olacağız"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu, geçtiğimiz günlerde vefat eden partisinin Muş İl Gençlik Kolları üyesi Ferit Süt`ün taziyesine katılmak için kente geldi.

İlk olarak Muş İl Teşkilatını ziyaret eden Yapıcıoğlu, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, bölgedeki ‘evet` oylarının Türkiye ortalamasının gerisinde kalabileceğini söyledi.

Referanduma yaklaşıldıkça gerginliği tırmandırıcı söylemlerin ve üslupların yerini daha sakin bir dile bıraktığını söyleyen Yapıcıoğlu, “Referandum ile ilgili ‘evet` dediğimizi açıklamıştık. Bu kararımızın arkasındayız ve inşallah 16 Nisan'da sandıktan ‘evet` çıkacaktır. Referanduma yaklaşıldıkça gerginliği tırmandırıcı söylemler, üsluplar yerini yavaş yavaş daha sakin bir dile bırakıyor. Bu hayra alamettir. İnşallah 17 Nisan'da yeni bir Türkiye`ye uyanmış olacağız. Bölgedeki bazı illerde ‘evet` oyları Türkiye ortalamasının gerisinde kalabilir. Bölgeyi kastederek söylüyorum. Ama öyle görünüyor ki bu bölgede de bazı illerde ‘evet`  oyu daha fazla çıkacaktır. Her halükarda ‘Evet` ile ‘Hayır` oylarının arasında büyük bir uçurum olmayacaktır.” ifadelerini kullandı.

Yapıcıoğlu, Muş İl Teşkilatı ziyaretinden sonra geçtiğimiz günlerde geçirdiği trafik kazası sonucu hayatını kaybeden HÜDA PAR Muş İl Gençlik Kolları üyesi Ferit Süt`ün taziyesine katılmak üzere Süt`ün Yaygın (Mıxdi) beldesinde bulunan baba evine gitti.

Süt`ün babasına taziye dileklerini ileten Yapıcıoğlu, buradan ağabeyi vefat eden HÜDA PAR Üyesi Refik Demir ile annesi vefat eden Medeni Polat`ın da taziyelerine katılarak kendilerine başsağlığında bulundu.  (Ayetullah Tarhan-İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir