• DOLAR 32.537
  • EURO 34.804
  • ALTIN 2438.292
  • ...
"Türkiye ayağındaki prangalardan kurtulacak"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize`de yapımı tamamlanan tesis ve hizmetlerin toplu açılış törenine katıldı. Ardından Trabzon`a giden Cumhurbaşkanı Erdoğan 16 Nisan`da yapılacak olan referandumda halktan destek istedi.

Öncelikle Rize Valiliği önündeki meydanda düzenlenen törende konuşan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize`ye en son 15 Ekim`de, 194 milyon liralık eser ve hizmetin toplu açılış töreni vesilesiyle geldiğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Erdoğan, şehrin yeni projelerle gelişip zenginleşerek bölgenin cazibe merkezi hâline geldiğini, Arap ülkelerinden on binlerce turistin Rize`nin tabii güzelliklerini görmek için şehre akın ettiğini söyledi.

Avrupa ülkelerinin Türkiye`ye karşı tutumunu eleştiren Cumhurbaşkanı Erdoğan, “İşte bu kararlılıkla, üç beş Avrupalı faşistin, üç beş kendini bilmezin, bu ülkenin onurunu, gururunu incitmesine asla rıza göstermeyiz. Milletin emanetini, FETÖ`nün hain sürüsüne, bölücü terör örgütünün katillerine asla terk etmeyiz. Sizler, Türk milletini sindiremeyeceksiniz. Avrupa`da oy kullanan kardeşlerimizi ne kadar engelleseniz de engelleyin; Avrupa`da bile Allah`ın izniyle oradaki kardeşlerimiz patlatacaklar.” dedi.

Erdoğan, Avrupa`daki Türkiyeli vatandaşlarına,  “7 gün kaldı, şu anda iyi gidiyorsunuz, bayağı oy kullanılıyor, geçen yıla göre daha fazla. Daha fazla olsun ve sandıklardan ‘evet`le inşallah bu faşist baskıları uygulayan, bu Nazizmin torunlarına cevabı verin diyorum. Hepsinden öte asıl cevabı Türkiye verecek. Niye? İsviçre Parlamentosu`nun önünde Türkiye Cumhuriyeti`nin Cumhurbaşkanının dev bir pankartta resmi ve resimde şakağına siyah dayatılmış. Ne diyorlar? ‘Erdoğan`ı öldürün.` Dün Ankara`da da söyledim; vah dangalaklar vah… Siz kim oluyorsunuz? Biz ölümü korkutmuş bir nesiliz.” şeklinde konuştu.

“Sivil vatandaşlarımızı katlettiler”

Yargıda devam eden FETÖ davalarına işaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, FETÖ`cülerin büyük bir ihanet içinde olduklarını belirterek, “Milletimizle en ufak bağı olan birisi, sadece elinde bayrak, dilinde dua olan, silahsız ve savunmasız sivilleri katleder mi? Ama bunlar katletti” dedi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, bu ülkenin yıllarca ekmeğini yiyen birinin, Meclis`i, Cumhurbaşkanlığı Külliyesini, MİT`i, Özel Harekât Dairesini bombalayamayacağını, içinde zerre kadar onuru olan bir kimsenin, 16-17 yaşındaki gencecik çocukları, kadınları, kendi silah arkadaşlarını sırtından vuramayacağını söyledi.

Kimi Avrupa ülkelerinin de FETÖ`cülere arka çıktığına vurgu yapan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Sizin ininize girdik. Nasıl PKK`nın inlerine girdiysek, sizin de ininize girdik. Daha da gireceğiz. Hâlâ devletin sağında solunda saklananlar varsa, onları da bulup çıkaracağız” ifadelerini kullandı.

 “Ülkemde de kimlerin ‘hayır` dediğini biliyorsunuz. CHP ‘hayır` diyor, PKK`nın desteğindeki parti ‘hayır` diyor, ne yazık ki Saadet Partisi`nin başındaki bazı takım da ‘hayır` diyor. Ama ben Saadet`e gönül vermiş kardeşlerimi bunlardan tefrik ediyorum.” diyen Erdoğan, şunları kaydetti: “ Aynı şekilde MHP`ye gönül vermiş kardeşlerimin içindeki millet ve vatan sevgisi içinde olan kardeşlerimi de tebrik ediyorum”

“7 Haziran 2015 seçimlerinde yaşadıklarımız ortada”

Türkiye`nin var olan yönetim sisteminden dolayı pek çok kez sıkıntıya düştüğünü ve artık bu sistemde direnmenin bir anlamının kalmadığını vurgulayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, “7 Haziran 2015 seçimlerinde yaşadıklarımız ortada. Ne yaptılar? Diyarbakır`da 53 kardeşimizi öldürdüler, ölen Kürt, öldüren Kürt. Ve baktık ki koalisyon falan kurulamıyor, hemen tekrar seçim dedik. Milletimiz bu defa yüzde 50`ye yakın bir oyla ‘tek başına iktidar` dedi. Şimdi biz aynı sıkıntıların yaşanmasını istemiyoruz” şeklinde konuştu.

Konuşmasının ardından canlı ve görüntülü olarak; TBMM Başkanı İsmail Kahraman, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan ve bazı bölge milletvekillerinin olduğu havalimanı tören alınana bağlanan Cumhurbaşkanı Erdoğan törene katılan bakanlarla birlikte, Rize`de yapımı tamamlanan yatırımların açılış kurdelesini kesti.

Daha sonra toplu açılış töreni için Trabzon`a giden Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Trabzon`da yapımı tamamlanan hizmet ve tesislerin açılış törenine katıldı.  Atatürk Alanı`nda düzenlenen törende Cumhurbaşkanı Erdoğan bir konuşma yaptı.

Türkiye, tarihinin en önemli mücadelesini verdiğini söyleyen Erdoğan, “Türkiye, tarihinin en önemli mücadelesini veriyor. Birilerinin iddia ettiğinin aksine, bu süreçte Türkiye kuşatılmıyor, tam tersine kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkıyor. Türkiye`yi bin yıllık coğrafyasından, bin yıllık kardeşlerinden ve soydaşlarından kopartıp kendi içine hapsedenlerin telaşı işte bu yüzden” dedi.

“Türkiye, ayağındaki prangalardan kurtulacak”

16 Nisan halk oylamasının Türkiye için bir devrim olduğunu ve bu devrimle birlikte ülkenin ayağındaki prangalardan kurtulacağını belirten Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşlara hitaben, “Önümüzü kesmek isteyenlere, bizi durdurmak isteyenlere ikide de bir prangaları tutarak çekmek isteyenlere, 16 Nisan`da dur demeye var mıyız? 16 Nisan`da bu ülkenin gidişini engellemeye çalışanlara dur demeye var mıyız? 16 Nisan`da bu Batı`nın Türkiye üzerinde yamanmış asalaklarını söküp atmaya var mıyız? 16 Nisan`da bu hizmetlerin çıtasını yükseltmek için ‘evet` demeye hazır mıyız? 16 Nisan`da tüm Karadeniz`e, tüm Türkiye`ye örnek olacak bir evet oyuyla, evet oranıyla sandıkları patlatmaya var mıyız?” diye seslendi.

“Türkiye tarihinin en önemli mücadelesini veriyor”

Cumhurbaşkanı Erdoğan son olarak şunları kaydetti: “Bu mübarek vatana göz dikenler varsa, önce bizim ödediğimiz bedelden daha fazlasını ortaya koymayı kabul etmelidir. Şundan emin olunuz: Şehitlerimizin tek bir damla kanı bile boşa gitmiyor. Türkiye tarihinin en önemli mücadelesini veriyor. Birilerinin iddia ettiğinin aksine, bu süreçte Türkiye kuşatılmıyor, tam tersine Türkiye kefenini yırtarak gömülmeye çalışıldığı mezardan çıkıyor. Türkiye`yi bin yıllık coğrafyasından, bin yıllık kardeşlerinden ve soydaşlarından kopartıp kendi içine hapsedenlerin telaşı işte bu yüzden” (İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir