• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
Otistik çocuklara ağız ve diş sağlığı taraması
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanlığı ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğiyle "Dünya Otizm Farkındalık Günü"  kapsamında özel eğitim okullarında öğrenim gören çocuklara ağız ve diş sağlığı bakımı yapıldı.

İnayet Topçuoğlu Hastanesi`ndeki etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Gültekin Serdar Tolay, Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, otizmli çocuklar ve öğretmenleri katıldı.

Büyükşehir Belediyesi Engelliler Daire Başkanı Yusuf Çelebi, yaptığı açıklamada, "2 Nisan Dünya Otizm Günü" olduğunu hatırlatarak, çocukları yalnızca etkinliklerde buluşturmakla kalmayıp, aynı zamanda onların sorunlarını da yerinde tespit ettiklerini söyledi.

Otizmli öğrencilerin ağız ve diş sağlığı taramasında genelde sorun çıkardıklarını dile getiren Çelebi, bu kapsamda çocukların hoşlanacağı etkinliklerle bu taramaları yaptıklarını, taraması yapılan çocukların ağız ve dişlerinde sorun çıkması halinde takibini yaptıklarını aktardı.

Tarama öncesi palyaço ve müzik eşliğinde gönüllerince eğlenen otizm spektrum bozukluğu yaşayan çocukların mutlu olduğu gözlendi.

Eğlencenin ardından iki grup halinde yaklaşık 120 çocuk İnayet Topçuoğlu Hastanesi`nde görevli doktorlar tarafından ağız ve diş sağlığı taramasından geçirildi.

Öte yandan etkinliğin sonunda pasta kesen çocuklara, ağız ve diş sağlığı bakım seti hediye edildi. (İLKHA)










 

Bu haberler de ilginizi çekebilir