• DOLAR 32.37
  • EURO 34.992
  • ALTIN 2324.852
  • ...
Erdoğan: Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve Başbakan Binali Yıldırım Ankara`da toplu açılış törenine katıldı. Erdoğan burada yaptığı konuşmada, 2016'da Türkiye'nin 2,9 oranında büyüdüğünü hatırlattı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, AB ve OECD ülkelerinin büyüme oranlarının daha düşük olduğunu söyleyerek, "Bize tabii ki 2.9 yetersiz geliyor ancak dünyadaki anlı şanlı ekonomi değerlendirme kuruluşları var ya, hani benim zaman zaman fırça attığım, 'Bunların açıklamalarını dikkate almayın' dediğim... Bu millet penaltıyı iyi atar" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şöyle:

"Milletin hâkimiyetinde olması gereken Ankara, bu faşist, bu baskıcı anlayışın baskısına uğramıştır. Can evine ateşler dökülen günlerden geçen milletimiz, kendisine demokrasinin, özgürlüğün yolunu açan herkese dört elle sarılmıştır. Kardeşlerim, bir vesile ile Ankara'ya gelen Aşık Veysel, Anadolu'dan gelen herkes gibi kılığından kıyafetinden dolayı Ulus'a sokulmamıştır. 'Hayır' diyen zihniyet, Aşık Veysel'i Ulus'a sokmayan zihniyettir. Hamdolsun bugün Ankara'nın her mahallesinde, o günlerde Ankara'ya sokulmayanların çocukları, torunları yaşıyor. İşte onlar 'Evet' diyenler. Menderes'i dar ağacına asan zihniyetin arkasında olanlar da 'Hayır' diyenlerdi."

"Ülkemiz hep geriye itilmiştir. Türkiye sadece 1991 yılından bu yana istikrarlı bir yönetime sahip olsaydı, bugün bulunduğumuz yerin iki kat ilerisinde olacaktık. Bugün kişi başına düşen milli gelir 11 bin dolar. Şu an itibariyle 22 bin dolarlık kişi başına düşen milli gelire sahip olacaktık. Elhamdülillah önceki gün büyüme rakamları açıklandı. Türkiye, 2016 yılında 2,9 büyüdü. Aynı dönemde Avrupa Birliği'nin ortalama büyüme rakamı ne biliyor musunuz? Yüzde 1,5. OECD ülkelerinin ortalama büyüme rakamı 1,7. Bize tabii ki 2.9 yetersiz geliyor ancak dünyadaki anlı şanlı ekonomi değerlendirme kuruluşları var ya, hani benim zaman zaman fırça attığım, 'Bunların açıklamalarını dikkate almayın' dediğim... Bu millet penaltıyı iyi atar.  Şu meydana bak, şu meydanın bereketine bak. Hani bazen diyorsunuz ya 'Avrupa, Avrupa duy sesimizi' diyorsunuz ya, gör Ankara'yı gör. Öyle kahve köşelerinde 'hayır' kampanyası yapmakla benim bu milletimi aldatamayacaksınız. Avrupa'ya gelen siyasetçilerimin önünü kesmekle 16 Nisan'ın yönünü döndüremeyeceksiniz. İnşallah 16 Nisan'da, bir kısmı hariç, Avrupa ülkelerinin liderlerine gerekli dersi vermeye var mıyız?"

'Evet' diyen ne kadar saygınsa 'Hayır' diyen de o kadar saygındır."

"Halk oylamasını yapıyoruz, Kılıçdaroğlu çıkmış diyor ki, 'Hayır diyenler teröristtir' diyormuşuz. Kılıçdaroğlu, yine yalan söylüyorsun. Biz demokrasiye öylesine inanmışız ki, bağlı olmuşuz ki, milletin iradesi bizim için en saygın tepe noktadır. 'Evet' diyen ne kadar saygınsa 'Hayır' diyen de o kadar saygındır."

"Be dangalaklar, Erdoğan sizin demenizle mi ölecek?"

"İsviçre Parlamentosu`nun önünde büyük bir pankart... Benim resmim ve şakağıma dayanmış bir silah. Ne diyor? 'Erdoğan'ı öldürün'. Be dangalaklar, Erdoğan sizin demenizle mi ölecek? Biz bu yola kefenimizi giyerek çıktık. Rabbimin takdiri neyse o olacak. Ne bir an ileri ne bir an geri. Siz o sokaklarda sosyalist partinizi, PKK'lıları, sol terör örgütlerini dolaştırarak, kendi polislerinizle onları koruma altına alarak Türkiye'nin şanından, izzetinden bir şeyleri söküp alacağınızı mı zannediyorsunuz? 16 Nisan geliyor, Türk milleti, 80 milyon, inşallah bütün Batı'nın liderlerine en büyük dersi verecek."

Kaynak: Al Jazeera, AA

Bu haberler de ilginizi çekebilir