• DOLAR 32.446
  • EURO 34.768
  • ALTIN 2437.735
  • ...
Kutlu Doğum etkinliği için 15 bin siyer kitabı dağıtılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Peygamber Sevdalıları Platformu tarafından "Hak ve Adalet Rehberi Hz. Muhammed (sav)" temasıyla Mardin'in Kızıltepe ilçesinde Kutlu Doğum etkinliği düzenlenecek.

Pazar günü saat 13.30'da İlçe Otogarı Miting Alanı'nda yapılacak Kutlu Doğum mevlidi için hazırlıklar tüm hızıyla sürüyor.

Etkinlik öncesi ilçe merkezinde 15 bin siyer kitabı ile el broşürü ev ev dolaşılarak dağıtılmaya başlandı. İlçenin merkezi yerlerine büyük afişler asılırken, iş yerlerinin camlarına ve ana caddelere 3 bin afiş asılarak halk etkinliğe davet edildi. Cumartesi günü ise anons aracıyla ilçe halkı Kutlu Doğum etkinliğine davet edilecek.

Konuyla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Peygamber Sevdalıları Platformu Koordinatörü Nureddin Geşgin, hazırlıkların bitme aşamasında olduğunu belirterek, bütün ilçe halkını etkinliğe beklediklerini söyledi.

Geşgin, "Nisan ayı denilince Kutlu Doğum etkinlikleri akla gelir. Elhamdülillah, alışılagelmiş güzel bir gelenek oldu. Kutlu Doğum etkinliğini 2 Nisan Pazar günü saat 13.30'da Otogar Miting Alanı'nda yapacağız. Yaklaşık bir aydır bu etkinliğin hazırlıklarını sürdürüyoruz. Kızıltepe ilçe merkezinde 15 bin adet siyer kitabı evlere dağıtacağız. Dağıtımlarına başladık. Şu ana kadar 4 mahalleyi bitirdik. 5-6 bin kitap dağıttık ve dağıtmaya devam ediyoruz. Ayrıca halkı davet etmek için şehrin dört bir yanına büyük afişler astık. Bunun dışında iş yerlerinin camlarına, şehrin değişik yerlerine, ana caddelere ve sokaklara 3 bin adet afiş astık. Kızıltepe etkinlik için tamamen hazırdır. Çok değerli konuşmacılarımız var. Çocuklar şiirler okuyacak. Sanatçılarımız ilahi seslendirecek ve mevlidi şerif okuyacaklar. Pazar günü saat 13.30'dan 17.00'ye kadar Kızıltepe halkı mevlit etkinliğine şahit olacak." dedi. (Mehmet Aslan-İLKHA)
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir