• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Referandum Kürtler açısından önemli bir dönüm noktası olacaktır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

16 Nisan'da yapılacak halk oylaması kapsamında bölgede çeşitli temaslarda bulunan 23`üncü dönem AK Parti Mardin Milletvekili Mehmet Halit Demir, Kızıltepe Gazeteciler Cemiyeti'ni ziyaret etti.

Ziyarette gündeme dair İLKHA'ya değerlendirmelerde bulunan Demir, 16 Nisan'daki referandumunun önemine değindi.

Referandumun, Cumhuriyetin kuruluşundan bu yana yaşanılan en önemli dönüm noktalarından bir süreç olduğunu vurgulayan Demir, "Bu süreci ülke olarak, halk olarak, bizim en iyi şekilde değerlendirmemiz gerekir. Referandumdaki 18 madde aslında bu ülkenin bugüne kadar Ortadoğu'daki gelişmeler olsun, kendi içindeki yaşanan sıkıntılara belki de cevap niteliğinde bir referandumdur. Önceki sistem mağduriyetleri öne çıkarmış bu anlamda sürekli insanlarımızın ötekileşmesine sebep olmuş. Çifte standart dediğimiz uygulamalara neden olmuş ve sürekli burada insanımızı özellikle Kürt halkını ikinci sınıf vatandaş boyutuna taşınmış bir sistemle karşı karşıyaydık." dedi.

Demir, "Bu ülkede yaşanan bütün olumsuzluklara, 16 Nisan referandumu 'dur' diyecek, bölgemiz olarak da insanımızın önünü açacak. Kürtler açısından gerçekten önemli bir dönüm noktası olacaktır. Bu bölgede Kürtler açısından geçmiş sistemden kaynaklı büyük mağduriyetler kanın ve gözyaşının uzun süre bu bölgeye bedel ödettiğini biliyoruz. Eski sistemden kaynaklı bir bedeldi. İşte bu, 16 Nisan referandumuyla beraber bu ülkede çifte standartlık, Kürtleri ikinci sınıf vatandaşı boyutuna sokan anlayışın ortadan kalkacağına inanıyoruz. Onun için bu referandumu bu manada Kürtlerin de değerlendireceğini ve en iyi desteği bu noktada Kürtlerin vereceğine inanıyoruz Bu referandumun Kürtler tarafından büyük bir oranla kabulü ile sonuçlanacağını düşünüyoruz." diye konuştu. (Mehmet Aslan- İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir