• DOLAR 32.301
  • EURO 34.72
  • ALTIN 2395.498
  • ...
Üniversitede toplu kitap okuma etkinliği
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Muş Alparslan Üniversitesinde "53'üncü Kütüphaneler Haftası" dolayısıyla düzenlenen "Kitabını Al da Gel" etkinliği Rektör Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat'ın katılımıyla gerçekleştirildi.

Rektör Polat'ın yanı sıra akademisyen ve öğlencilerin de ilgi gösterdiği etkinlik 30 dakika boyunca devam etti.

Etkinlik başlamadan önce bir konuşma yapan Polat, bu hafta dolayısıyla anlamlı bir etkinlik yapmayı arzu ettiklerini söyledi.

Polat, "Etkinliğimize sadece öğrenci arkadaşlarımız değil, hocalarımız ve idari personelimiz de katılsın istedik. Bu etkinlikte belirli bir süre getirdiğimiz kitapları sessizce okuyacağız. Süre tamamlandığında da okuduğumuz kitabı yanımızdaki arkadaşımıza hediye edeceğiz. Ayrıca etkinlik kapsamında üniversitemiz kütüphanesinden son bir yılda en fazla kitap alan bir akademisyenimize, bir öğrencimize ve bir idari personelimize hediyeler vereceğiz." dedi.

Öğrencilerin, idari ve akademik personelin 30 dakika boyunca sessizce kitap okumasının ardından tekrar söz alan Polat, şunları söyledi: "Bu etkinliğin bir gelenek haline gelmesini arzu ediyorum. Sembolik bir okumaydı. İnşallah kütüphanemizden bundan sonra da ciddi manada istifade edilir. Şunu memnuniyetle söyleyebilirim ki kütüphanesinde bulundurduğu basılı kitap sayısı bakımından üniversitemiz kendisiyle aynı yıllarda kurulan pek çok üniversiteden üstün durumdadır."

Etkinlik sonrası duygularını dile getiren Sosyoloji Bölümü öğrencisi İlknur Devrim ise "Burada kitap okuma etkinliğine katıldık. Okulda ve ülkemizde kitap okumayı arttırmak için idari personelimiz böyle bir şey düşünmüş. Çok güzeldi, umarım herkes önem verir ve böyle okumaya devam ederler." ifadelerini kullandı.

Okuma etkinliği esnasında katılımcılara ikramda bulunulurken, katılımcılar okudukları kitapları birbirlerine hediye ettiler.

Etkinlik, Polat'ın kütüphaneden en çok kitap alan Fen Edebiyat Fakültesi 4'üncü sınıf öğrencisi Şükrü Yeşiltepe, idari personelden Senem Yonca Elgin ve akademik personelden Rukiye Işık'a hediye vermesiyle son buldu. (Ayetullah Tarhan-İLKHA)














 

Bu haberler de ilginizi çekebilir