• DOLAR 32.47
  • EURO 34.857
  • ALTIN 2451.231
  • ...
Batman Basınında Bugün
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- 18 Şubat 2012 Cumartesi Batman yerel gazetelerinde yer alan bazı haber özetleri şöyle;

 

Batman Basın.Com; `Yetkililer Seyretti Kaldırımları Esnaf Döşedi`
DEDAŞ, Batman`da yüksek ve alçak gerilim elektrik kablolarını yer altına alma çalışmalarının ardından sökülen kaldırım taşları yerine döşenmeyince zor durumda kalan esnaf, kaldırım taşlarını kendi imkânlarıyla döşemeye başladı.

 

`28 Şubatta Dünyevi Menfaatler Uğruna Direnişten Vazgeçildi`
28 Şubat sürecinde başörtüsü zulmüne sessiz kalmayan ve tüm ailesiyle bu mücadeleye katılıp senelerce cezaevinde yatan Hüda Kaya, Şubat sürecinde Müslümanların iyi bir sınav vermediğini, dünyevi menfaatler uğruna direnişten vazgeçtiklerini söyledi.

 

Batman Barış Gazetesi; `Ekmek Daha Sağlıklı Üretilecek`
Batman Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanlığı, fırıncılara hijyen konusunda eğitim verileceğini bildirdi.

 

`Batman Pozitif Ayrımcılığa Tabi Tutulacak`
Memleketi Batman`da eğitim kurumu ve spor salonundan oluşan kompleksin temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman`ı pozitif ayrımcılığa tabi tutacak teşvik projeleri olduğunu belirterek, Batman halkının bu gelişmelere ve kalkınmalara sahip çıkmasını istedi.
 

Batman Postası; `KCK Operasyonunda10 Tutuklama`
Batman`da KCK`ya yönelik düzenlenen operasyonda gözaltına alınan 27 kişiden 10`u tutuklandı.

 

`Batman Önemli Bir Cazibe Merkezi Olacak`
Organize Sanayi Bölgesi`nde sanayicilerle bir araya gelen Maliye Bakanı Mehmet Şimşek son şeklini verdikleri yeni teşvik sistemi ile birlikte Batman ve bölgeye İstanbul ve diğer gelişmiş bölgelerden yöneliş olacağını belirterek Batman`ın bölgede önemli bir cazibe merkezi olacağını söyledi.

 

Batman Pusula Gazetesi; `Polis Kürtçe Sunum Yaptı`
Batman Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Büro Amirliği ile öğretmen ve öğrencilerin Van`dan gelen çocuklar için hazırladığı program renkli görüntülere sahne oldu. Toplum Destekli Büro personeli Bahar Günen, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek`in de katıldığı programın sunumunu Kürtçe ve Türkçe yaptı.

 

`KVC Bölgeye Hizmet Verecek`
Kardiyoloji Vasküler Cerrahi (KVC) bölümünün hazırlıklarının büyük bir hızla devam ettiği Batman Bölge Devlet Hastanesi Kardiyoloji Bölümü`ndeki çalışmalar Vali Yardımcısı Bülent Uygur tarafından yerinde takip edildi.
Batman Mezopotamya Gazetesi; `İlaç Ham Maddesinde KDV İndirimi`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ilaç sanayisinde yapılacak yatırımları arttırmak için ilaç üretimde kullanılan etkin madde ve etkin madde üretiminde kullanılan ham maddelere uygulanan KDV oranı, yüzde 18`den yüzde 8`e düşürüleceğini açıkladı.

 

`Maliye Bakanı, Şevket Başak`ı Ziyaret Etti`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Şevket Başak Camii" ve "Şeyh Kemal Başak Camii" adıyla Batman`a iki cami kazandıran hayırsever işadamı Şevket Başak`ı evinde ziyaret etti.

 

Batman Gazetesi; `Protokol Kuralları Bir Disiplindir`
İki gün süren eğitim seminerine Batmanlılar yoğun ilgi gösterdi. Batman Üniversitesi Personel Daire Başkanlığı tarafından sürdürülen eğitim programları hız kesmeden devam ederken, seminerin ilk gününde TODAİE (Türkiye ve Orta Doğu Amme İdaresi) Öğretim Elemanı Uzm. Nihat Aytürk tarafından verilen "Kamusal Yaşamda Protokol ve Sosyal Davranış Kuralları" anlatımına yoğun ilgi gösterildi.

 

`Batmanlı Kayıp Öğretmen Bulundu`
Muş`un Bulanık ilçesinde iki gün önce kaybolduğu öğrenilen Batmanlı Sevilay Karahan isimli öğretmen, yapılan teknik takip sonucu evinin 150 metre ilerisinde kuytu bir noktada donmak üzereyken bulundu.

 

Batman Doğuş Gazetesi; `Boğadır: Fırıncılara Hijyen Eğitimi Kursu Verilecek`
Batman Esnaf ve sanatkarları odaları Birliği Başkanlığı tarafından tapılan açıklamada fırıncılara hijyen eğitim kursunun verişeceği belirtildi.

 

`Şimşek OSB Hakkında Brifing Aldı`
Maliye Bakanı Mehmet Şimşek OSB`de bulunan fabrika sahipleriyle bir araya geldi. Sorunlarını ve taleplerini aktaran fabrika sahiplerine Şimşek, gerekli tüm yardımların sağlanacağını söyledi.

 

Batman Umut Gazetesi; `Şimşek: Gelecek 50 Yılın Hesabını Yapıyoruz`
Memleketi Batman`da eğitim kurumu ve spor salonundan oluşan kompleksin temel atma töreninde konuşan Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Batman`ı pozitif ayrımcılığa tabi tutacak teşvik projeleri olduğunu belirterek, Batman halkının bu gelişmelere ve kalkınmalara sahip çıkmasını istedi.

 

Batman Medya Gazetesi; ``Halkın Ekmeğiyle Oynamayın``
Batman Fırıncılar Dernek Başkanı Adnan Lâçin, 130 fırının bulunduğu Batman`da yeterince denetim yapılmadığını ve bazı fırınların 160-180 gram ekmek ürettiğini söyledi.

 

Batman Çağdaş Gazetesi; `"Hastanenin 2 Milyon Lira Borcu Var" `
SES Şube Başkanı Esat Altunışık, Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi`ndeki sıkıntılara dikkat çekerek, hastanenin 2 milyon liralık borcunun düşündürücü olduğunu söyledi.

(Veysi Demir-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir