• DOLAR 32.576
  • EURO 35.025
  • ALTIN 2429.519
  • ...
Tokat Üniversitesi Yanlışında Israr Ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
TOKAT- Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İktisat Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Abdülbaki Tekeş’i kıyafetlerini gerekçe göstererek üniversite kapısından içeri almayan rektörlük için Aczmendi Dergahı üyeleri tepki gösterdi.
 
Öğrencinin kampüse alınmaması için kapı güvenlik görevlilerine talimat verildiğini belirten Tokat Aczmendi Dergahı üyeleri üniversite kapısı önünde basın açıklaması yapılan bu haksızlığa son verilmesini istediler.

Şubat 2010 tarihinde AİHM almış olduğu kararda "kılık kıyafet yasasını" iptal edildiğini belirten Tekeş’in avukatı Bülent Demir ise, Rektör hakkında suç duyurusunda bulunduklarını belirterek bu hukuksuzluğa son verilmesi gerektiği ifade etti.

ROMEN DİYOJEN GİBİ GİYİN SORKOZİYE BENZE DİYORLAR
Tokat Gazi Osman Paşa Üniversitesi İktisat Fakültesi talebesi kardeşimiz Abdulbaki Tekeş’in eğitim hakkı Rektörlükçe engellendiği belirtilen açıklamada “Tek sebep, Abdulbaki kardeşimizin Bizanslılar ve Avrupalılar gibi değil, ecdadımız olan Sultan Alparslan ve Sultan Fatih gibi giyinmiş olmasıdır.
 
Bir kahraman vatan evladına illa Romen Diyojen gibi giyineceksin, kendini Sarkoziye benzeteceksin, yoksa bizim aramızda yerin yok denilmektedir. Bu kahraman kardeşimizin Sultan Fatih ruhunu yaşaması ve yaşatması suç mudur?
 
Suç ise neye göre suçtur?”

EY MÜRTECİ REKTÖR! AÇ GÖZÜNÜ!
Abdülbaki Tekeş’i giydiği kıyafetten dolayı okula almayıp suç işleyen Rektöre ve suç işlediği gibi kardeşimize suçlu muamlesinde bulunun Rektöre cevabımız şudur:
“Ey Mürteci Rektör! Aç gözünü! Bak! Biraz kitap oku! Kanun oku! Vaktin yoksa hukukçulara danış! Öğren!
Avrupalı bile anladı, sen hala anlayamadın. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi bile Sarığı, Cübbeyi, Asayı, Sakalı, Ridayı İslamın gereği olarak görüyor. Suçtur demiyor, kamusal alan dediğiniz yerlerde bile kullanılabilir diyor. Sen kim oluyorsun senin gibi yasakçı kafalara tazminat cezası veren Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinin kararını bilmiyorsan sana hediye ediyoruz. Al, Oku! Öğren! Sus!

Avrupalı bile dini değerlere hürmet ediyor, yasak demiyor, inanışının gereğini yaşamak en doğal insan hakkıdır diyor da sen niye utanıyorsun be adam!
Fener Rum Patriği Bartelemeos, senin üniversitende okumak istese, ona da mı “YASSAH” diyeceksin…

Dersen ilim adamı değil, cahilsin…

Demezsen; o zaman ayrımcısın…

Ve ayrımcılık SUÇTUR ve sen Türk Ceza Kanunu 122. Maddesine göre
Suçlusun!
Yargılanacak ve hesap vereceksin!”
 
Sıkı güvenlik önlemlerinin alındığı basın açıklamsından sonra kalabalık olaysız bir şekilde dağıldı.
 
kullan
 
kullan
 
http://www.dogruhaber.com.tr/image/haber/2012/02/18/Resim_1329553088.jpg

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir