• DOLAR 32.594
  • EURO 35.008
  • ALTIN 2450.89
  • ...
Elazığ`da madde bağımlılığına karşı ÇEMATEM açıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği`ne bağlı Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi bünyesinde hizmet verecek olan Çocuk Ergen Madde Bağımlılığı Tedavi Merkezi (ÇEMATEM) Elazığ'da hizmet vermeye başladı.

ÇEMATEM'in açılışı Vali Murat Zorluoğlu, Elazığ Milletvekilleri Ömer Serdar, Tahir Öztürk, Ejder Açıkkapı, Elazığ Belediye Başkanı Mücahit Yanılmaz, Halk Sağlığı Müdürü Uzm. Dr. Yunus Güneş, İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. İbrahim Halil Akkuş, Elazığ Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek ile Ruh Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Başhekim Vekili Uzm. Dr. Düzgün Şimşek ve sağlık çalışanlarının katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Vali Murat Zorluoğlu ve beraberindekiler tedavi merkezini gezdikten sonra Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Prof. Dr. Adnan Seyrek`ten tedavi merkezi hakkında bilgi aldılar.

Bu tedavi merkezinin İstanbul, İzmir, Bursa ve Diyarbakır`dan sonra Türkiye`de 5'inci olma özelliğini taşıdığını belirten Vali Murat Zorluoğlu, merkezin açılmasında emeği geçen herkese teşekkür etti.

Zorluoğlu, "Uyuşturucu ve madde bağımlılığı ile mücadele Hükümetimizin çok öncelikli mücadele alanlarından bir tanesidir. Bununla alakalı olarak Ülke çapında ve iller bazında Uyuşturucu Eylem Planı bulunuyor. Bu çerçevede biz de ilimizde madde bağımlılığı ile uyuşturucuyla mücadeleye hızlı bir şekilde devam ediyoruz. Bir taraftan güvenlik güçlerimiz özellikle uyuşturucu kaçakçılığı ve satıcılığı ile alakalı mücadele yürütürken bir taraftan da Sağlık ve Milli Eğitim teşkilatımız gerekli eğitim çalışmalarını yürütüyor. Ayrıca Yeşilay başta olmak üzere Sivil Toplum Kuruluşlarımız da bu mücadeleye etkin olarak katılıyor. Ancak bütün bu çabalara ve tedbirlere rağmen bu bağımlılığa duçar olan insanlarımız, gençlerimiz ve çocuklarımız için tedavi merkezleri oluşturuluyor." dedi.

ÇEMATEM'de 18 yaş altı çocuk ve gençlerden uyuşturucuya bağımlı hale gelenlerin tedavisinin gerçekleşeceğini söyleyen Zorluoğlu, "ÇEMATEM de güzel imkânlar oluşturulmuş ve hakikaten sağlık alanında Ülkemiz de son yıllarda yapılan bütün atılımların bir başka yansıması olarak değerlendiriyoruz. Çok önemli hizmetler vereceğine inanıyorum. Özellikle 18 yaş altı çocuk ve gençlerimizin erken dönemde bu hastalıklarının tanısı ve akabinde tedavi edilmesi onları geri kalan ömürlerinde madde bağımlısı olmaktan kurtaracaktır. Çok önemli bir merkezdir. İlimiz ve bölgemiz illerine de hizmet verecektir. Elazığ`ımıza, memleketimize hayırlı olsun." diye konuştu. (İLKHA)












 

Bu haberler de ilginizi çekebilir