• DOLAR 32.565
  • EURO 34.968
  • ALTIN 2445.537
  • ...
Almanyalı kadın Müslüman oldu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Almanya`da ameliyat teknikeri olarak çalışan ve Gaziantep`te bir işadamı ile tanışan Polonya uyruklu Almanya vatandaşı Victorıa Miroslaw (33), Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olup, Emel ismini aldı.

Gaziantep İl Müftülüğünde düzenlenen ihtida merasimiyle Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olan Victorıa Miroslaw, Müslüman olmak için İslam`ı araştırdığını ve kendi arzusuyla Kelime-i Şehadet getirerek Müslüman olmanın heyecanı ve mutluluğunu yaşadığını belirtti.

Almanya`dan tatil için geldiği Antalya`da Mustafa Akar ile tanıştığını ve bir yıl önce de evlendiklerini söyleyen Miroslaw, Müslüman olmayı kendi isteğiyle kabul ettiğini söyledi.

Müslüman olmak için Gaziantep İl Müftülüğüne müracaat eden Hristiyan Victorıa Miroslaw (33) için ihtida töreni düzenlendi.

İl Müftüsü Ahmet Çelik ile İl Müftü Yardımcısı Mehmet Yaman`ın katıldığı ihtida töreni, Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başladı. Müftü Çelik`in Victorıa Miroslaw`a İslam dini ve Müslümanlık hakkında aydınlatıcı açıklamalar yaptıktan sonra ihtida merasimi yapıldı.

Müslüman olan Victorıa Miroslaw`a İl Müftüsü Ahmet Çelik tarafından ihtida belgesi ve Kur`an-ı Kerim hediye edildi. Bundan sonra İslam'ı daha iyi öğrenmek istediğini belirten Miroslaw, ismini Emel olarak değiştirdiğini söyledi.

Törende ayrıca, Mustafa ve Emel Akar`ın çiftinin dünyaya yeni gelen kız çocuğuna Amine ismi verildi. (İbrahim Koçyiğit-İLKHA)


















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir