• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.98
  • ...
"Avrupa ülkeleri ve ABD Halepçe Katliamı'ndan ötürü yargılanmalı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

HÜDA PAR Gençlik Kollarının, Halepçe Katliamı'nın 29’uncu yıl dönümü dolayısıyla Irak Kürdistanı'na düzenlediği ziyaretteki heyette yer alan HÜDA PAR Genel İdare Kurulu üyesi Mahmut Kılınç, Halepçe Katliamı ve izlenimleriyle ilgili İLKHA’ya değerlendirmelerde bulundu.

Irak Baas Rejimi diktatörü Sadddam’ı Müslüman Kürt halkının üzerine saldırtan Avrupa ülkeleri ve ABD'nin cezalandırılmadıkça, Halepçe’nin yaralarının sarılmayacağını söyledi.

16 Mart 1988 yılında Saddam rejiminin mazlum Halepçe halkının üzerine kimyasal bombalarla saldırı düzenlendiğini, saldırı sonucu 5 bin mazlum Halepçelinin şehit olduğunu ve binlerce kişinin de yaralandığını hatırlatan Kılınç, o dönemden bu yana, her yıl Halepçe’de çeşitli etkinliklerin düzenlendiğini ve kendilerinin de HÜDA PAR Gençlik Kollarından oluşan kalabalık bir heyet ile bu programa iştirak ettiklerini belirtti.  

Kılınç, “Gençlik Kollarımız, Genel İdare Kurul üyelerimiz ve bazı il ve ilçe başkanlarımızla birlikte Halepçe Katliamı’nın 29’uncu yıl dönümünde Halepçe'ye geldik." dedi.

Halepçe şehrinin mazlum bir şehir olduğunu söyleyen Kılınç, Halepçe’ye gelir gelmez yaşanan mazlumiyeti insanların iliklerine kadar hissettiğini ifade etti.

Düzenlenen anma programı hakkında değerlendirmede bulunan Kılınç, “Yaşanan acılar halen Halepçe’de devam ediyor. O tarihte sadece şehit edilenlerle beraber, binlerce kişi kimyasal gazlar neticesinde yaralanmış, sakat kalmış ve bu yöndeki sorunlar, meydana gelen hastalıklar da devam ediyor. Bütün bu olup bitenler bir kez daha bu salonda düzenlenen anma etkinliğinde dile getirilip anlatılıyor. Yaşanan o mazlumiyet bir kez daha yerinde hissediliyor.” ifadelerini kullandı.

Kılınç daha sonra, geçen zaman sürecinde, Saddam rejiminin yıkıldığını, Saddam ve kuzeni Kimyasal Ali’nin (Ali Hasan el Mecid) idam edildiğini, ama henüz Haelpçe’nin yaralarının tam manasıyla sarılmadığını dile getirdi.  

Saddam’ın arkasındaki güçlere de dikkat çeken Kılınç, “Kendileriyle görüştüğümüz Halepçe insanı, 'Saddam’a o kimyasalları sağlayanların, Kürt halkının üzerine saldırtanların cezalandırılmadıkça Halepçe'nin yaralarının sarılmayacağını' belirtiyor. Saddam'ın arkasındaki kimi Avrupa ülkeleri ve ABD yargı önüne çıkarılmadıkça, Halepçe halkının yaraları tam anlamıyla sarılamaz.” dedi.

HÜDA PAR olarak Halepçe Katliamı'nın failleri ve arkasındaki güçleri lanetlediklerini belirten Kılıç, Halepçe halkının yaşadığı acıyı paylaştıklarını sözlerine ekledi. (Osman İçli-İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir