• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
Uludere Vakıası
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Son zamanlarda ismini sıkça anılan bir yer oldu Uledere. Bilindiği üzere sınıra yakın köylülerin çoğu kaçakçılık yaparak geçimlerini sağlamaktadırlar. Bunlardan geçen gün habur 2 olarak bilinen yerde kaçakçılık yaptıkları güzergahtan geçerken hem havadan hem karadan askerlerin ateş açması sonucunda 35 köylü hayatını kaybetti. Bu olay sabahın erken saatlerinde hem Türkiyede hem de Dünya gündeminde bir bomba etkisi yaramıştı adeta. 35 köylünün terörist zannedilerek vurulması, akıllara daha önce karakollara saldıran pkk’lılarıda çobana benzetilmesi çok garip bir çelişkiyi ortaya koymaktadır. Uludere köylülerinden encü ailesi korucu oldukları, dirbaz encünün ise korucu başı olduğu, Barzani’yle de akraba olduğu söylenmektedir. Bunun yanında aynı kişiler pkk nin yayın organı olan roj tv’de de tehdit edildikleri görülmüştür. BDP nin milletvekillerinin olay yerine gittikleri orda timsah göz yaşları döktükleri ve ardından kargaşa çıkarmak için kaymakamın üzerine giderek yeni bir katliam oluşturmanın hesabını yaptıkları görülmektedir. Bu ne yaman çelişkidir bir yandan tehdit et, bir yandan cenazelerin üzerine BDP bayrağı ser, bir yandan basın açılaması öncesinde kahkaha at, bir yandan ağla. Sizler Ubey ibni Selulu geçtiniz. Bu Müslüman halkın değil önderleri hizmetçileri bile olamazsınız. Bu olayı BDP kendisi için siyasi bir malzeme olarak kullandığı gibi hükümet de bu olaydan ötürü savunma pozisyonuna düşmüştür. Bu olay hükümete karşı olanları ortak bir paydada buluşturmuş, bu olayın senaristlerinin pkk ve ergenekon olduğu ihtimalini güçlendiriyor. Nitekim Hasip Kaplan hükümet yetkililerinin taziyeye gelmemeleri için tehdit etmekte diğer yandan geçmişi iyi olmayan Şehy Sait kıyamıyla bilinen olayın failleri olarak bilinen chp zihniyetinin liderini çok güzel bir şekilde karşılamaktadır. Bütün bu senaryolar kürt halkı üzerinden yazılıp çizilmektedir ,ama yazılanlar çizilenler bir mutlaka açığa çıkacaktır. Tıpkı Ergenekon’un camilerimizi havaya uçuracaklarının hesabını yaparken oyunlarının açığa çıktığı gibi gün yüzüne çıkacaktır.

 

Muhammed Güneş / Mardin

 

Sevgili Genç Kardeşlerimiz!
Bir ay boyunca gelen tüm yazılar içerisinde en güzel yazıyı gönderen kardeşimize bir kitap seti veya kaset vb. bir set hediye edeceğiz. Posta ile yazı gönderecek kardeşlerimiz yazılarının “Ayın Yazısı” seçilmesi durumunda, bizimle iletişime geçebilirler. Fakat özellikle dikkat etmenizi istediğimiz iki nokta var. Birincisi; gönderdiğiniz yazıların tamamen size ait olması gerektiği, yazınızda alıntı cümleler varsa bunları belirterek göndermeniz. İkincisi ise adınızı, soyadınızı, yazıyı gönderdiğiniz memleketi ve yaşınızı mutlaka belirtmeniz gerekmektedir. Bu hayırlı çalışmaya (yarışmaya) tüm genç kardeşlerimizin katkıda bulunmasını bekliyoruz.

Doğrugenç sayfasında sizden gelecek karikatür ve mini bulmacalara da yer veriyoruz. İlginizi bekliyoruz.
Yayınlanmasını istediğiniz yazılarınızı dogrugenc@dogruhaber.com.tr e-posta adresine mail olarak veya posta yolu ile gönderebilirsiniz.
Yazılarınızı eğer bilgisayarda yazıyorsanız bir sayfayı geçmesin. El yazınızla gönderecekseniz bir beyaz kâğıdı aşmasın. Gönderdiğiniz mektuplara “Doğru Genç” için diye not düşürmeyi unutmayın.
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir