• DOLAR 32.565
  • EURO 34.959
  • ALTIN 2445.563
  • ...
Taksicilere turizm farkındalığı eğitimi gezisi düzenlendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Turizmi canlandırmak için "Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı" sloganıyla başlatılan proje kapsamında kentteki taksicilere turizm farkındalığı eğitim gezisi düzenlenerek, tarihi, kültürel ve turistik mekânlar gezdirildi.

"Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı" projesiyle farklı sektörlerden gruplara ve esnaflardan öğrencilere kadar Gaziantep’in tarihi yerleri başta olmak üzere turistik alanları, kültürel mirasları ve gastronomisi hakkında bilgiler verilmeye devam ediliyor.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Odası işbirliğiyle düzenlenen "Turizm İletişim Eğitimi" kapsamında gün boyu süren gezide, iki ayrı grup oluşturularak 100’e yakın katılımcıyla turizm farkındalığı eğitim gezisi gerçekleştirildi.

Gaziantep’in bölge turizmi açısından önemini vurgulamak amacıyla gerçekleştirilen ve kentin tarihi, kültürel ve turistik mekânların tanıtımının yapıldığı geziye Araştırmacı-Tarihçi Talha Uğurluel eşlik etti.

Kentteki müzeler, kervansaraylar, hanlar, çarşılar ve tarihi konakların ziyaret edildiği gezide Uğurluel, taksicilere turizm zenginliklerini geçmişle gelecek arasında bağlantı kurarak anlattı.

"Kampanyanın başarılı olacağına inanıyorum"

"Şimdi Gaziantep’e Gitme Zamanı" kampanyasının başarılı olacağına inandığını belirten Uğurluel, gezi sonunda gazetecilere yaptığı açıklamada, kampanyayı çok olumlu bulduklarını ve Türkiye’nin dört bir yanında insanların Gaziantep’e geleceklerini, diğer şehirlerden de farkları, detayları ve lezzetleri yerinde görüp tatmaya çalışacaklarını söyledi.

Uğurluel, "Kampanya çerçevesinde Gazianteplilere özellikle dışarıdan gelen yerli ve yabancı turistlere gezdirecek, onlarla ilk temasta bulunacak yetkililerimize Gaziantep’te farkındalık meydana getirmek adına bir projede onlarla bir arada olduk. Gaziantep’in müzeleri ve bu müzelerdeki personelimizle de adım adım Gaziantep’in bütün tarihi mekânlarını dolaştık. Ardından taksicilerimizle bir araya geldik. Gaziantep’in kervansarayları, bedestenleri, hanları, çarşıları, tarihi konakları ve daha nice mekanları yerinde dışarıdan bir gözle Gazianteplilere göstermeye çalıştık." dedi.

Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Bekçioğulları da çoğu arkadaşının tarihi yerleri bilmediğini belirterek, gelen turist ve yabancı konuklara bundan sonra daha çok faydalı olacaklarını kaydetti.

Gaziantep Şoförler Cemiyeti Yönetimi’nde denetçi olarak görev yapan Mehmet Erdoğan ile Gaziantep Şoförler ve Otomobilciler Yönetim Kurulu Üyesi Adnan Aslanoğlu ise, gezinin çok faydalı olduğunu ve Gaziantep’te yaşamalarına rağmen gezilen yerlerin çoğunu görmediğini ifade ederek, kendilerine bu imkânı sağlayan yetkililere teşekkür ettiler. (İbrahim Koçyiğit- İLKHA)









Bu haberler de ilginizi çekebilir