• DOLAR 32.455
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Dünya Mustazafları" fotoğraf sergisiyle anlatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Sevgi Eğitim Kültür ve Dayanışma Derneği (Sevgi-Der), Halepçe katliamının yıldönümü ve Dünya Mustazaflar Haftası kapsamında fotoğraf sergisi açtı. Gülistan Caddesi İnsan Hakları Anıtı önünde açılan fotoğraf sergisine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

Sergide Diyarbakır`da 6-7 Ekim saldırılarında PKK/HDP'liler tarafından vahşice katledilen Yasin Börü ve arkadaşları ile yine PKK`lilerce katledilen Aytaç Baran`ın da fotoğrafları yer aldı.

Sevgi-Der Yönetim Kurulu üyesi Emin Uras, Dünya Mustazaflar Haftası münasebetiyle Dünya mazlumlarını konu alan resim sergisi düzenlediklerini belirtti. 

Bu yıl 7'ncisini düzenledikleri sergide amaçlarının halka, zulme uğrayan mazlumları hatırlatmak olduğunu söyleyen Uras, "Sergimiz özelde Halepçe, genelde dünya mazlumları için yapılmaktadır. Yapılan bu zulümlere 'dur' demek için bu etkinliğimizi yapmaktayız. Ne yazık ki hâlâ İslam coğrafyasında yapılan zulümler devam etmektedir." dedi.

Fotoğraf sergisini gezen vatandaşlar ise gördükleri manzaralar karşısında üzüldüklerini belirtti. Bazı vatandaşlar, duygularını sergide açılan duygu defterine yazdı. 

Sergi akşam saatlerine kadar ziyaretçilere açık olacak. (M.Fatih Akgül - İLKHA)






























 

Bu haberler de ilginizi çekebilir