• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
`Hüseyin Kurt`un boynu da kırıldı`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü İbrahim Kalın, Almanya'da dün PKK yandaşlarınca gerçekleştirilen mitingle ilgili açıklama yaptı.

"Nevruz'un adını da kirletiyorlar" diyen Kalın, "Dün Almanya başka bir skandala imza attı. Nevruz bahanesiyle geliyorlar. Orada bölücü terör örgütünün bayrakları. Konu ne, direkt Türkiye direkt referandum. PKK da referandumda hayır diyor. Biz bunu Alman makamlarına söylediğimizde bir cevap veremiyorlar. Dün Alman büyükelçisi Dışişleri'ne çağrıldı, en sert şekilde kınandı" dedi.

Hüseyin Kurt'un boynu da kırılmış
İbrahim Kalın, Hollanda'daki eylemlerde köpeğin ısırdığı Hüseyin Kurt'un boynunun da kırıldığını söyledi. Hürriyet'in haberinde Kalın, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya'nın polis zoruyla başkonsolosluğa alınmaması ve zorla Almanya'ya götürülmesini değerlendirdi.

Kalın, "Hüseyin Kurt kardeşimiz, köpeğin saldırdığı, Hollanda'da Rotterdam'da boynunun kırıldığını da öğrendik iki gün önce maalesef. Acıları devam ettiği için doktora bir kez daha gidiyorlar, çok ciddi ağrı sancı var diye. Boynunun da kritik bir yerden kırıldığı ortaya çıkıyor. Bu arkadaşımız bu muameleyi hak edecek ne yaptı? Ki Hollanda bireysel özgürlüklerin sınırsız olduğu bir ülke. Ama bakıyorsunuz ırkçı saldırıların olduğunu görüyoruz" dedi.

İbrahim Kalın, Hüseyin Kurt'un tedavisinin hastanede devam ettiğini ve sağlık durumunun iyi olduğunu söyledi.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir