• DOLAR 32.251
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2418.465
  • ...
İslami Cihad`tan İsraile `Ateşkesi Bozarız` Tehdidi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İslami Cihad Hareketi, işgal mahkemesi tarafından onaylanan idari hapis cezasını protesto için iki aydır açlık grevinde olan Şeyh Hıdır Adnan`ın şehit olması halinde Siyonist işgal rejimine askeri misillemede bulunacağını açıkladı.
 
İslami Cihad Hareketi sözcüsü Davud Şihab, Quds Press Ajansı`na yaptığı açıklamada, "Şeyh Hıdır Adnan`ın işgal zindanlarında şehit olması halinde İslami Cihad Hareketi fiili ateşkes haline artık uymayacak" dedi.
 
Şihab, Batı Yaka`da ve Gazze`de esirlere ve Şeyh Hıdır Adnan`a verilen büyük desteğin Adnan`ın zindanda şehit olması halinde işgalciye karşı geniş çaplı bir halk ayaklanması başlayacağına işaret ettiğini söyledi.
 
Şeyh Hıdır Adnan`ın İslami Cihad Hareketi`ne gözaltına alınması ve idari hapis cezasına çarptırılması halinde açlık grevine başlayacağını bildirdiğini ifade eden Şihab, esir Adnan`ın idari hapis cezasının sona ermesi için işgalciyle gerçek anlamda bir savaşa girdiğini belirtti.
 
Ramallah yönetiminin esir Hıdır Adnan`ın davasına yaklaşımını da eleştiren Şihab, Filistin Özerk Yönetimi`nin tavrının sözde dayanışmanın ötesine geçmediğini ve gerekli diplomatik adımların atılmadığını söyledi.

Cenin`e bağlı Arabe beldesinden 34 yaşındaki İslami Cihad Hareketi lideri Şeyh Hıdır Adnan, 19 Aralık 2011`de gözaltına alınmış ve gözaltına alınışından bir hafta sonra sebepsiz yere gözaltına alınmasını ve kendisine verilen idari hapis cezasını protesto etmek için açlık grevine başlamıştı.imine askeri misillemede bulunacağını açıkladı.
 
filistinhaber

Bu haberler de ilginizi çekebilir