• DOLAR 32.591
  • EURO 35.045
  • ALTIN 2461.837
  • ...
Cami önlerindeki dilencilere zabıtalı önlem
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Diyarbakır'da Cuma namazı esnasında bazı cami önlerinde dilenmenin önüne geçmek için Kayapınar Belediyesi tarafından zabıta memurları görevlendirildi.

Cuma namazından önce cami önlerinde bekleyen zabıta memurları dilencilerin toplanmasına izin vermedi. Bazı dilencilerin zabıta memurlarıyla tartıştığı görülürken cami cemaatinin çoğu yapılan uygulamadan memnun olduklarını ifade ettiler.

Belediyenin yapmış olduğu bu uygulamayı yerinde bulduklarını söyleyen Murat Çetinkaya, çoğu zaman dilencilerin cami cemaatini rahatsız ettiğini belirterek, "Artık dilencilerin de gerçekten mağdur olup olmadığını bilmiyoruz. Bazıları yüzünden, gerçekten mağdur olanlara da gerekli yardımlar ulaştırılmıyor. İbadet sırasında gelip bunları yapmaları duygu sömürüsüdür. Caminin içerisine kadar gelip dilencilik yaptıklarından dolayı ibadetlerimizden de haz alamıyoruz." dedi.

Cuma Kanıoğlu da bazı dilencilerin cami içerisine kadar girerek dilendiklerini ve bundan rahatsızlık duyduklarını ifade etti.

Mehmet Çetinkaya isimli vatandaş ise dilencilerin cami önlerinde toplanmasının normal olduğunu, isteyen kişilerin yardım edip etmemekte de özgür olduklarını belirtti.

Cuma namazına gelen kimi kadınlar da uygulamadan memnun olduklarını ifade ederken kimi kadınlar da dilencilerin kimseden zorla para almadığını ifade ederek kendileri için değişen bir şeyin olmadığını aktardı. (Hüseyin Genel- İLKHA)















Bu haberler de ilginizi çekebilir