• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Bingöl`e girişi sağlayan tek köprü trafiğe kapatıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Karayolları 8. Bölge Müdürlüğü tarafından yeniden yapılması planlanan Çapakçur Köprüsü bugün saat 12.00 itibariyle trafiğe kapandığı belirtildi.

Kentin iki yakasını birleştiren, şehrin trafik akışının en önemli geçiş noktası olan Çapakçur Köprüsü'nün yeniden yapılması için ihaleye verildiği öğrenildi. İhaleye verilen köprü bugün itibariyle trafiğe kapatılarak yıkım işlemlerine başlanacağı bildirildi.

Trafik komisyonunca alınan yeni kararla, Çapakçur Köprüsü yapım çalışmaları boyunca, Şişmantürk Kavşağındaki alt geçit kullanılarak, belediyeye ait imar yolu olan Cumhuriyet Caddesi üzerinden şehir merkezine yönlendirilmesi suretiyle trafiğin akışı sağlanacağı, acil geçişler (İtfaiye, Ambulans vb.) için Devlet Su İşlerine ait kamulaştırma koridoru üzerinde hazırlanan servis yolundan sağlanacağı ifade edildi.

"Köprüyü kış mevsimine yetiştirmeye çalışacağız"

Çapakçur Köprüsü yapım ihalesini alan firma yetkililerinden Mühendis Emrah Sevinç, çalışmalar hakkında bilgi vererek, yeni köprünün en kısa zamanda tamamlanıp, hizmete açılacağını söyledi.

Sevinç, “Bugün itibarıyla yıkıma başlayacağız. Orta ayakları yapıp daha sonrada köşe ayaklarımızı yapacağız. İnşallah bir sorun bir sıkıntı çıkmazsa kış sezonunda bitirmeyi düşünüyoruz. Köprü toplamda 14 tane orta, 2 tane de köşe olmak üzere 16 ayaktan oluşuyor. Bu ayaklar kendi arasında 2 ayak, Çekderevasyondan oluşacak.  Bu ayaklarında alt radyo temellerimiz var 33 metre uzunluğunda, 13 metre genişliğinde ve 2 metre yüksekliğinde. 2 köprü arasında 50 santim açıklık olacak şekilde yapacağız. Bu köprü merkeze giren tek köprü olduğu için elimizden geldikçe en erken vakitte bitirmeyi düşünüyoruz.  Normalde 20 ekip gerekiyorsa biz bu ekipleri 40 yaparak, gerekiyorsa 80 ekip yaparak, 2 katına çıkararak, geceli gündüzlü çift vardiya şeklinde yapıp bitirmeyi düşünüyoruz.” dedi.

Şehir içi yolcu taşımacılığı yapan S.S 18 Nolu Taşıtıcılar Kooperatifi Başkanı Nihat Kaya da, “Köprü yıkımına bugün başlıyorlar. Yıllardır yapılması beklenen bir köprümüzdü yapılmasında emeği geçen herkese sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz. İnşallah en kısa zamanda biter de Bingöl yeni bir hizmete kavuşmuş olur.” diye konuştu. (İLKHA) 
















 

Bu haberler de ilginizi çekebilir