• DOLAR 32.45
  • EURO 34.829
  • ALTIN 2438.673
  • ...
"Gençlik iyi yetiştirildiğinde potansiyel bir güçtür"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi tarafından üniversite öğrencilerine yönelik "Toplumda ve İslam'da Gençlerin Yeri" konulu seminer verildi.

İl Müftüsü Turgut Erhan'ın konuşmacı olarak katıldığı seminer Batman Üniversitesi İslami İlimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Davut Okçu, öğretim görevlileri ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Batman Üniversitesi Batı Raman Kampüsü İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesinin (İİBF) konferans salonunda düzenlenen seminerde katılımcılara hitap eden Erhan, iyi yetiştirilen gençlerin, kendilerine imkân verilmesi durumunda başaramayacakları hiçbir şeyin olmadığını söyledi.

Erhan, "En son Fatih Sultan Mehmet'ten çok iyi biliyoruz. Bir çağ açıp bir çağ kapayan, 23 yaşında İstanbul'u fethe muktedir olan bir kimse otomatikman genç değil midir? Bizler de geçmiş durumlara baktığımız zaman anımızı ve vaktimizi çok iyi değerlendireceğiz. Bilimle, ilimle donanmış ve donatılmış bir insan figürünü ortaya çıkarmalıyız. Başta kendimizden olmak üzere bunun düşüncesi, gayreti ve çabası içerisinde olacağız. İmanlı, inançlı, iyi yetişmiş, ahlaki değerlere sahip, çalışkan ve idealist gençlerin varlığı geleceğimiz ve istikbalimiz açısından bizleri ümit var ediyor. Bunun için de dini değerlerimizi çok iyi bilip, bunları hayata geçirip ibadet boyutunu hiçbir zaman göz ardı etmeden ahlaki boyutu da herkese örneklik teşkil edecek şekilde bir hayat nizamı oluşturursak bunlar mümkün olacaktır." dedi.

Gençleri tehlikeye götüren hususlara dikkat çeken Erhan, sözlerine şöyle devam etti: "Bugün gençlerimizi tehlikeye atan ve tehlikeye götürebilecek birçok husus vardır. Özellikle batılılaşma adı altında gençlerimizin ellerine tutuşturulan birtakım teknolojik aletlerle beyinleri dumura uğratılmaya çalışılıyor. Hiçbir şey sorgulamayan, çok olumlu bir şekilde öğrenmek için çaba ve gayret sarf etmeyen, zararlı alışkanlıkların içerisine girmiş bir genç toplumundan da o ülkeye yükten başka gelebilecek hiçbir şey yoktur. İyi yetiştirildiği zaman potansiyel bir güç olan gençlik, kötü şeylere kanalize edildiğinde de hakikaten geleceğe ve istikbale de çok sağlam olmayan bir uçuruma doğru gider ki bu da büyük tehlikeler içerisinde yer alabilecek husustur."

Konuşmasının devamında Erhan, "İman ve inanç bakımından haram ve helal duygusuyla yetişmiş bir gençlik olduğunda her zaman ümit varız. Çünkü en başta bizi sınırlayan, bizim nasıl olmamız ve dünyada nasıl yaşamamız gerektiğini öğütleyen, örnekleyen Kur'an-ı Kerim, Hz. Muhammed Mustafa gibi önder, örnek ve rehberimiz söz konusuyken haramlara hiçbir zaman tenasül etmeden helal dairesi çerçevesinde hayat sürdürme mücadelesi sürmeliyiz. O zaman hem dünya hem ahiret hem de yaşadığımız bu zaman dilimi itibarıyla geleceğimizin parlak olacağını çok net bir şekilde söyleme imkânımız vardır." ifadelerini kullandı.

Soru-cevap bölümünden sonra seminere katılımından dolayı İl Müftüsü Erhan'a İslami İlimler Fakültesi öğrencileri tarafından hediye verildi. (M. Fatih Akgül-İLKHA)








 

Bu haberler de ilginizi çekebilir