• DOLAR 32.457
  • EURO 34.749
  • ALTIN 2437.871
  • ...
Vali Deniz`in köy ziyaretleri devam ediyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Batman Valisi Ahmet Deniz, merkeze bağlı Balpınar (Gresira) beldesi,  Zor Köy, Yeni Köy, Seğirkan, Bayraklı, Yaylıca, Doluca ve Bıçakçı köylerini ziyaret ederek, vatandaşların sorun ve isteklerini dinledi. 

Ziyaret sırasından Vali Deniz'e İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Hüseyin Topuz, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Abdulkadir Özer ve kamu kurum yöneticileri eşlik etti.  

Köy taziye evlerinde toplanan vatandaşlarla bir süre sohbet eden Deniz, son süreçte Türkiye'de yaşanan gelişmelere değinerek, huzur ve güven ortamının olduğu yerde tüm sorunların üstesinden kolaylıkla gelineceğini ifade etti. 

Son 30 yıldır PKK'nin bölge halkına büyük zararlar verdiğini dile getiren Deniz, "Bu terör belasından kurtulmak için hep birlikte yürekli bir duruş göstermeliyiz. Batman halkı 15 Temmuz darbe girişimi ve sonrasında teröre karşı dik bir duruş sergiledi, milletine ve vatanına sahip çıktı. Huzurumuzu bozan tüm hainlere asla izin vermeden, sevgi ve kardeşlik içerisinde birbirimizi kucaklamalıyız." dedi. 

İşsizlik sorununu çözecek Cazibe Merkezleri Programı kapsamında 200 yatırımcının Batman'da yatırım yapmak için başvurduğuna değinen Deniz, bu kapsamda 20 bin kişinin istihdam edileceğini ve bunun işsizlik sorununa çözüm olacağını belirtti. 

Son dönemlerde Avrupa ülkeleri tarafından Türkiye'ye yönelik engellemelere değinen Deniz, bu saldırıların tarihsel arka planı olduğunu belirterek, birlik ve beraberlik içerisinde saldırıların bertaraf edileceğini söyledi. 

Köylülerin talep ve isteklerini dinleyen Deniz,  köylerin altyapı, içme suyu gibi ihtiyaçlarının en kısa sürede tamamlanması konusunda yetkililere talimat verdi.  

Vali Deniz köy okullarını ziyaret etti

Köy ziyaretleri sırasında köy okullarında incelemelerde bulunan Vali Deniz, öğrencilere kitap hediye ederek, kendileriyle ilgilendi.  

Köylerin anaokullarını da ziyaret eden Deniz, minik öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.

Okul ziyaretleri sırasında öğrencilere kitap hediye eden Deniz, en iyi hediyenin kitap olduğunu belirterek, "Çocuklarımıza kitap okuma alışkanlığını kazandırmak için öncelikle aile ve öğretmenlerimize önemli görevler düşüyor. Bu konuda bize düşen okullarımızın kitap ihtiyacını karşılamaktır. Biz de imkânlar doğrultusunda bütün okullarımıza kitap desteğinde bulunduk, bulunmaya da devem edeceğiz. 'Batman Her Yerde Okuyor' kampanyasına hem okullarımız hem de vatandaşlarımız tarafından verilen destek sayesinde ilimizde okuma kültürü oluşmaya başladı." ifadelerini kullandı.

Okullarda görev yapan öğretmenlerle bir araya gelen Deniz, "Geleceğimiz olan çocuklarımızı iyi eğitmeliyiz. Milli ve manevi değerleriyle yüksek bir nesil yetiştirmeliyiz ki geleceğimize daha güvenle bakabilelim." şeklinde konuştu. (İLKHA)






 

Bu haberler de ilginizi çekebilir