• DOLAR 32.468
  • EURO 34.731
  • ALTIN 2438.031
  • ...
Böbrek nakli bekleyen hastanın ailesi yetkililere seslendi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Viranşehir'de her 2 böbreği de iflas eden evli ve iki çocuk babası Hikmet Çetin (25)  yaşam mücadelesi verirken, yetkililere seslenen ailesi de yardım talebinde bulundu.

Kullandığı ilaçlar nedeni ile konuşmakta dahi zorluk çeken böbrek hastası Çetin, 4 yıl önce başka bir rahatsızlığı için gittiği hastanede, böbreklerinde sorun olduğunun fark edildiğini aktardı.

Çetin, yapılan tüm tedavilere rağmen böbrek sorununun artarak devam ettiği ve şu anda diyalize bağlı yaşama tutunduğunu ifade etti.

Eşiyle evlendikten 5 ay sonra böbrek hastalığının baş gösterdiğini söyleyen Mühbet Çetin ise durumunun kötüleşmesi üzerine bir böbreğini eşine bağışladığını ancak uyum sağlamadığını ifade ederek, "Biz her gün yollarda ve hastanelerdeyiz. Bir gün rahat bir şekilde evimizde oturmaya hasret kaldık. Bize bakan yok. Çektiğimiz sıkıntıyı zorluğu ve zahmeti bir biz, bir de Allah biliyor." dedi.

Anne Göze Çetin ise oğlunun çok büyük sıkıntıları yaşadığını belirterek, çaresiz bir şekilde kala kaldıklarını söyledi.

Anne Çetin, "Oğlum bizden ayrı yaşıyordu. Bu hastalığı ilerleyince şimdi bizimle yaşıyor. Bize 12 nüfusluk bir aileyiz ve 55 yaşındaki eşim, inşaatlarda işçilik yaparak bize bakmaya çalışıyor. Oğlum acılar içinde kıvranıp hastane kapılarında perişan olduğu yetmezmiş gibi maddi açıdan da çok zorluklar yaşıyoruz." diyerek yetkililerden yardım talebinde bulundu. (Sabri Acet- İLKHA)







Bu haberler de ilginizi çekebilir